16 футболни отбора се впускат в битка за Купите на община Благоевград

  • Тази година ще бъде учредена награда в памет на спортния журналист Валери Младенов

 

Шестнадесет отбора ще се включат в 7-ия международен турнир по футбол „Купите на община Благоевград“, който стартира на 26 август в областния център. Жребий определи кои отбори излизат един срещу друг на терена. В присъствието на заместник-кмета по култура и хуманитарни дейности на община Благоевград Христина Шопова, Ива Уорън, представител на фирмата спонсор на „Пирин” (Благоевград), управителят на ОФК „Пирин” Венко Попов и Александър Кабзималски, председател на ОС на БФС – Благоевград, бяха съставени групите. Преди да бъде изтеглен жребият, заместник-кметът Христина Шопова съобщи, че тази година ще бъде учредена награда в памет на спортния журналист Валери Младенов, който оказваше абсолютна подкрепа на турнира още от първото му издание.
Христина Шопова благодари за подкрепата на Ива Уорън и “Емирейтс Уелт“, на Венко Попов и на Александър Кабзималски. „Вярвам, че всички заедно ще направим едно успешно издание на нашия турнир, с високи цели за следващата година. Това е турнир, който се наложи като един от най-качествените благодарение и на доброто партньорство с БФС. Утвърди се като едни от най-стойностните турнири. За съжаление форматът не може да побере всички желаещи за участие“, каза Христина Шопова. Ива Уорън заяви, че компанията й подкрепя с всички сили футбола в Благоевград и в частност ДЮШ.
Александър Кабзималски и Венко Попов от своя страна пожелаха успех на всички отбори, участващи в турнира.
Жребият бе изтеглен от младите надежди на ОФК “Пирин”.
В „А“ група, за родените 2004 г., попадат ФК „Динамо Загреб“ Загреб, Хърватия, ПФК „ЦСКА“, София, България, ПФК „Левски“, София, България, „Тампа Брашов“, Брашов, Румъния.
В „Б“ група, отново за набор 2004 г., са „Цървена звезда“, Белград, Сърбия, ФК „Войводина“ Нови Сад, Сърбия, ПФК „Славия“, София, ОФК „Пирин“, Благоевград, България.
За родените през 2005 година в „А“ група са ФК „Апоел“ Никозия, Кипър, ПФК „ЦСКА“, София, България, ПФК „Левски“, София, България, „Тампа Брашов“, Брашов, Румъния.
В „Б“ група попадат отборите на „Цървена звезда“, Белград, Сърбия, ФК „Войводина“ Нови Сад, Сърбия, ФК „Национал“ 2005, София, България и ОФК „Пирин“, Благоевград, България.