Започна дългоочакваното асфалтиране на главната улица „Венелин” в Дупница

Първите метри нов асфалт на улица „Венелин”

Улицата е част от проекта „Интегриран градски транспорт”. От фирмата, която спечели поръчката, нанасят първия слой асфалт, а в следващите дни ще бъде нанесен и износващият. Зам.-кметът Крум Милев и началникът на отдел “Строителство” инж. Иван Бельов провериха как вървят ремонтните дейности по 1200-метровото трасе, което приключва в района на Рампата, където до дни пък започва изграждането на кръговото кръстовище. “В Социалните жилища приключи асфалтирането, а по “Венелин” се вижда краят на ремонтите и ще бъде пусната съвсем скоро за преминаване на МПС-та. В заключителна фаза е изграждането на тротоарите по ул. “Велико Търново”, така че след 10-12 дни ще се асфалтира и тя, както и остатъчната част от ул. „Бузлуджа”, лаконичен бе Милев

Зам.-кметът Крум Милев и началникът на отдел “Строителство” инж. Иван Бельов провериха как вървят ремонтните дейности.

“В момента тече рехабилитация на уличната мрежа в града, а успоредно с това се извършва и цялостният ремонт на подхода към Градската градина по ул. “Метоха” и затова движението е съсредоточено през централна градска част. Разчитаме на полицията да съдейства за регулиране, както и на търпението на шофьорите. С възстановяване движението по ремонтираните улици ще бъде облекчено движението през центъра и ще се разреши генерално този проблем, тъй като ще имаме новоасфалтирани трасета по направленията жк „Бистрица”-Горна махала и “Бешика” – Рампата, допълни Милев.

Качеството на асфалтирането се следи с нивелир. 

Шофьорът на асфалтополагащата машина Росен Драмчев положи първия асфалт пред Чепкалото в Дупница, колегата му Йордан Гълъбов, който е в пътното строителство от 1986 година, сподели: „Ще се постараем до 20 август асфалтът на ул. ”Венелин” да е положен. Въпреки големите жеги в Дупница работим много старателно и качествено. Надяваме се шофьорите да карат разумно и безопасно по новия асфалт на „Венелин”, пожелаха Росен Драмчев и Йордан Гълъбов.

Росен Драмчев, Йордан Гълъбов и колегите им положиха първия асфалт на улица „Венелин”.

Голямото задръстване при светофарите на ГУМ в Дупница отново изнерви шофьорите до краен предел вчера. Главната улица „Свети Иван Рилски” не можа да поеме по обед отново   пътния трафик от улица „Орлинска” и от жк ”Бистрица” и това доведе до пълна анархия в движението в центъра на Дупница. Наложи се регулировчик да пропуска автомобилите.