22-ма са арестувани в Благоевградско при акция на жандармерията

Снимка: Архив
  • В Гърменско са открити наркотици при обиски на къщи, 48 спортни комплекта менте са засечени в Гоце Делчев

 

22-ма души са арестувани при проведена специализирана полицейска операция в Благоевградска област, съобщиха от полицията. Служители на ОД на МВР-Благоевград и служители на Дирекция „Жандармерия“ са извършили акция по линия на противодействие на конвенционалната престъпност, съхранението, отглеждането и разпространението на наркотични вещества, незаконната миграция и незаконното разпространение на стоки, носещи запазени търговски марки.
При извършена проверка в жилище в гърменското село Дебрен е открито около 0,21 грама бяло прахообразно вещество, реагиращо положително на амфетамин.
При извършена проверка на къща в Гърмен е намерена около 10,25 грама суха тревиста маса, в прилежащо към нея дворно място са намерени около 20 бр. зелени тревисти растения с общо тегло около 10 килограма, а в барака на двора –  около 12,53 грама суха тревиста маса, като след направен полеви тест всички са реагирали положително на канабис. В друга къща в Гърмен от полицейските служители са намерени около 2,1 грама суха тревиста маса и засадено в саксия тревисто растение с тегло около 15 грама, реагиращи положително на канабис, а също и електронна везна. На територията на Благоевград е извършена проверка на жилище, при която са намерени електронна везна и около 20,7 грама суха тревиста маса, реагираща положително на марихуана.

Във връзка с разкриването, пресичането  и документирането на престъпления, свързани със стоки, носещи запазени търговски марки, и тяхното незаконно разпространение без разрешение на правоносителя им на територията на гр. Гоце Делчев е извършена проверка на търговски обекти, при която са намерени около 48 бр. спортни комплекти, носещи запазена търговска марка, за които е установено, че се съхраняват с цел продажба без разрешение на правопритежателя.