Бой, 4 гола и 11 картона белязаха футболния мач между „Беласица” и „Септември” в Симитли

Мачът от 2-рия кръг за първенството на ЮЗ трета лига между отборите на „Септември” и „Беласица” се игра на градския стадион в Симитли. И този път петричкият тим беше подкрепян от най-верните си фенове от трибуните. Общо четири гола, 11 картона, два от които червени, няколко невероятни пропуска на футболистите на „Беласица” и бой срещу петричките фенове – на всичко това станаха свидетели зрителите, дошли на отличния спортен комплекс в Симитли, между които бе и председателят на ЗС на БФС-София Валентин Чакъров.


Този двубой бе ръководен от авторитетна съдийска тройка, начело с Иво Андреев – досегашен арбитър в професионалните групи, асистиран от международните Веселин Мишев – известен български журналист и четвърти в ранглистата на УЕФА през 2008 година и Георги Тодоров – също международен съдия. Делегат на мача бе Николай Марков от Сандански, който в продължение на 15 години беше асистент-съдия в „А” група. Всичко това предразполагаше присъстващите на стадиона да станат свидетели на един качествен двубой, в който да победи по-добрият.
За жалост това на практика не се получи, след като петричките футболисти като цяло надиграха отбора на домакините, но непростимите пропуски през първата и втората част на срещата бяха основната причина възпитаниците на Атанас Джамбазки да не се завърнат с трите точки в Петрич, които заслужаваха след по-добра игра.
Срещата започна отлично за гостите от южния град. В 26-ата минута капитанът на „Бела” Благой Наков с топовен изстрел от фаул от 30-ина метра вкара гол, достоен за учебника по футбол, за 0:1. Това окрили петричките футболисти и те продължиха да налитат пред противниковата врата, настървени за отбелязване на нов гол. Ако Марти Таушанов, който изскочи очи в очи срещу вратаря на домакините, и Васил Божинов отблизо бяха простреляли стража на „Септември”, резултатът ставаше 0:3 и мачът приключваше в полза на гостите. Явно тези пропуски бяха добре дошли за отбора на „Септември”, те се опитаха да изравнят резултата и го направиха в 43-тата минута. Тогава Анатоли Лулейски центрира топката в наказателното поле на гостите, опитният Боби Хазуров продължи пътя на кълбото към Владимир Гогов и намиращият се на втора греда футболист с крак изравни за 1:1.
Второто полувреме започва зле за отбора на „Беласица”. В 47-ата минута главният съдия Иво Андреев отсъди дузпа в полза на „Септември”, която предизвика доста реакции сред привърженици, футболисти и треньори на „Беласица”, но главният арбитър бе непоклатим, обяснявайки, че е имало игра с ръка. Опитният Боби Хазуров бе точен от бялата точка и резултатът нарасна на 2:1. По-късно Васил Божинов от „Беласица” бе повален с ръце в наказателното поле на домакините, но главният арбитър не посмя да посочи бялата точка, давайки знак за продължаване на играта. В 75-ата минута нов студен душ обля „комити”. Тогава от фаул Марио Топузов от „Септември” насочи директно кълбото, което се отби от главата на Благой Наков, излъга вратаря Захари Димитров и резултатът стана 3:1. Гостите продължиха да търсят положителна развръзка в мача. В 80-ата минута главният съдия Иво Андреев отсъди дузпа в полза на гостите. Капитанът Благой Наков не успа да я реализира, иначе резултатът ставаше 3:2 и петричани се връщаха в играта. До края на мача нови два пропуска на петричките футболисти, като веднъж Атанас Карачоров не успя да излъже очи в очи вратаря на домакините, а Александър Смилков отблизо не успя да го простреля. Така, без да бъде надигран от отбора на домакините, „Беласица” напусна терена с електрическо осветление с незаслужена загуба с 1:3 от „Септември”.