Дългогодишният депутат Иво Атанасов се отказа от надпреварата за кметския стол в Кюстендил

Иво Атанасов

Червените под Хисарлъка номинираха 11 души, сред тях председател на общинската организация и бивш областен управител

 

Дългогодишният депутат Иво Атанасов се отказа да участва в надпреварата за местните избори в Кюстендил, казаха членове на партията столетница в областния град ден след като станаха ясни номинациите за градоначалник на областния град. Той е получил множество номинации от съпартийците си, но въпреки това категорично е отказал да участва в надпреварата.

Общо 11 са номинирани, но кой ще бъде кандидатът за кмет на БСП за Кюстендил, ще стане ясно на общинската конференция на 1 септември. На нея 145 делегати ще определят кандидата на партията, доуточниха от червената партия.

Сред имената са Росен Раденков, Здравко Милев, д-р Лилия Чингарска, Йордан Татарски, Атанас Гергинов, Иво Атанасов, Ефстати Велинов и др., казаха от партията.

Татарски е бивш областен управител на Кюстендил по времето на служебния кабинет на Огнян Герджиков. Ченгарска има зад гърба си два мандата като общински съветник, Раденков е председател на общинската организация на червените, Велинов е управител на местния клон на “Овергаз”, Гергинов пък е управител на банка, настоящ общински съветник и бе кандидат за евроизборите през месец май, а Милев е бизнесмен, живял дълги години в Австрия.

На нови лица ще заложи БСП-Кюстендил за кметове по селата. За момента със сигурност кметът на Шишковци Климент Терзийски, който е на този пост повече от 25 години, няма да се кандидатира.