Бащата на футболиста Дани Младенов потъна във водите на язовир край Кюстендил, водолази извадиха тялото му

  • 51-годишният воден спасител Венцислав Младенов изчезнал за секунди в язовир „Дренов дол” пред погледа на свои приятели

 

Втори инцидент само за 3 дни с удавен мъж стана в Кюстендилско. В неделния следобед във водите на язовир „Дренов дол” край Кюстендил смъртта застигна бащата на футболиста Даниел Младенов. 51-годишният Венцислав, който е воден спасител, бил с компания в горещия ден да плуват в предпочитания от стотици хора воден басейн. При едно от поредните си влизания той така и не излязъл и изчезнал в ледените води на язовира пред погледа на неговите приятели.

Сигналът за инцидента е подаден малко след 15,30 часа на тел. 112, съобщиха от ОДМВР-Кюстендил.

„Мъжът е плувал в язовира, когато изведнъж изчезнал от погледа на негови познати. Именно те са подали сигнала и на спешния телефон“, обяви говорителят на ОДМВР-Кюстендил Катя Табачка.

Екипи на Спешен център и полицията мигновено се отзовали на мястото на инцидента, но от мъжа нямало и следа. Едва днес /б.р. понеделник/ от столицата пристигнали водолази, които са извадили тялото на кюстендилеца.

„Трупът е закаран за аутопсия. Едва след това ще стане ясна причината за смъртта. Възможно е да му е прилошало, но към момента можем само да гадаем“, коментира Табачка.

Запознати с водоема твърдят, че язовир „Дренов дол” е много коварен. “След определено разстояние от брега дълбочината рязко се увеличава, а водата става ледена и направо смразява кръвта на човек и може и сърцето да спре внезапно. Най-вероятно се е случило именно това, инак не си обяснявам как опитен плувец като Венци не е успял да изплува”, споделиха хора, които го познават.

По случая е образувано досъдебно производство, уведомен е дежурен прокурор.