Връчиха удостоверенията за общински стипендии в Самоков

  • Ежегодно общината дава 11 стипендии на даровите деца – три за хуманитарни науки, три за природоматематически, три за изкуство и спорт и две за подрастващите млади спортисти в зимните спортове

 

На официална церемония бяха връчени удостоверенията на удостоените с общинска стипендия за учебната 2019/2020 година ученици и студенти в Самоков.
Общинска стипендия на името на Константин Фотинов получи Йоана Хамамджиева. През учебната 2018/2019 Йоана е ученичка в 11-и клас на Профилирана гимназия ”Константин Фотинов”. Тя проявява интерес в областта на литературата и работи върху собствена книга.


Общинска стипендия на името на Константин Фотинов получи Калина Митрева. През учебната 2018/2019 г. Калина е ученичка в 12-и клас на Профилирана гимназия ”Константин Фотинов”. С отличен успех се представя на националната олимпиада по немски език и е приета за студентка в СУ ”Климент Охридски” – немска филология.
Общинска стипендия на името на Константин Фотинов получи Персиана Цанкова. През учебната 2018/2019 тя е ученичка в 6-и клас на Основно училище „Свети свети Кирил и Методий”. Печели първо място в литературен конкурс в памет на 100- годишнината от смъртта на поета Иван Йончев за стихотворението „Клетва”.


Общинска стипендия на името на академик Любомир Чакалов получи Михаела Вукова. През учебната 2018/2019 Михаела е ученичка в 11-и клас на Профилирана гимназия „Константин Фотинов”. Участва в национални конкурси за компютърна рисунка и колаж и печели първи места.
Общинска стипендия на името на Наум Хаджимладенов получи Павел Вълков. През учебната 2018/2019 даровитото ни момче е ученик в 7-и клас в Основно училище ”Митрополит Авксентий Велешки” и печели специалната награда в Национален конкурс за детска рисунка ”Захари Зограф”. Приет е да учи от тази учебна година в Национална художествена гимназия ”Илия Петров”-гр.София
Общинска стипендия на името на Васил Стоин получи Диана Чаушева. През учебната 2018/2019 Диана е ученичка в 5-и клас в Национално музикално училище (НМУ) ”Любомир Пипков” – гр.София. Освен множеството национални и международни награди нашето момиче е получило покана за майсторски клас в Гранада, Испания.


Общинска стипендия на името на Васил Стоин получи Лора Генова. През учебната 2018/2019 г. Лора е ученичка в 7-и клас в Основно училище ”Митрополит Авксентий Велешки”. Участва в детска вокална група „Медени звънчета” и китарен ансамбъл ”Акустика”, с които има множество награди и изяви.
Общинска стипендия за спорт получи Стефан Ярловски.
През учебната 2018/2019 г. той е ученик в 9-и клас на Спортно училище ”Никола Велчев”. В държавни първенства (ДП) по ски алпийски дисциплини печели златни медали и отличия.
Общинска стипендия „Млад талантлив спортист от зимните спортове” получава Дани Чолаков.
През учебната 2018/2019 г. Дани е ученик в 6-и клас в Спортно училище ”Никола Велчев”. В държавни първенства (ДП) по ски бягане печели златни медали и отличия.
Поощрителни парични награди получиха:
Изабел Крамарска – през учебната 2018/2019 г. Изабел е ученичка в 8-и клас на Професионална техническа гимназия ”Никола Вапцаров” и получава наградата си на база високи постижения от национални шампионати по лека атлетика „Деян Разложки”. През учебната 2018/2019 г. той е ученик в 10-и клас на Спортно училище ”Никола Велчев”, получава наградата си на база високи постижения от държавни първенства по биатлон.
Павел Марков. През учебната 2018/2019 г. той е ученик в 1-ви клас на Начално училище ”Станислав Доспевски”, получава награда за постигнати високи постижения и резултати в ски алпийски дисциплини.
Антоний Антонов. През учебната 2018/2019 г. сноубордистът ни е ученик във 2-ри клас на Основно училище ”Христо Максимов”, получава награда за постигнати високи постижения и резултати в сноуборда.
Алекс Чалина. През учебната 2018/2019 г. Алекс е ученичка в 3-ти клас на Начално училище ”Станислав Доспевски”, получава награда за постигнати високи постижения и резултати в ски алпийски дисциплини.