Футболни грандове наблюдават трима от „Мечетата”

Трима от футболистите на ДФК „Мечетата” (Петрич) са под постоянно наблюдение от страна на скаути на известни футболни клубове в страната. 14-годишният вратар Александър Карпаров се следи от скаути на „Лудогорец” (Разград) и „Ботев” (Пловдив).

13-годишният атакуващ халф Мартин Валериев премина проби в ДЮШ на „Лудогорец” (Разград). Това момче е с много добри качества, придобити в испанския „Барселона”, по-късно те бяха доразвити от треньора на ДФК „Мечетата” Ивайло Хаджигаев. Всичко зависи от футболиста кога трябва да тръгне за Разград.

13-годишният защитник Влади Ласков е наблюдаван от скаути на „Лудогорец” (Разград) и „Септември” (София).

Интересно защо към тези футболисти не проявяват интерес треньорите от ОФК „Беласица” (Петрич)? И ако твърдението на някои длъжностни лица от общинския клуб, че деца, преминали през ДФК „Мечетата”, нямат място в ОФК „Беласица”, то час по-скоро трябва отношение по този въпрос да вземе президентът на петричкия клуб Венко Папалюгов. Доста футболисти до момента през изминалите години, носили фланелката на ДФК „Мечетата”, сега играят за авторитетни отбори в България, защото и тогава никой от страна на клуб „Беласица” не им е обръщал внимание.