ИТ специалист от Банско изрисува стените на местна зала по тенис

  • Николай Бизев събра от приятели хилки за тенис и ги дари на клуба

 

Николай Бизев е роден в Банско, но работи в София като ИТ специалист. От малък се занимава с рисуване и през годините, за лично удовлетворение е оставил “печати” на различни места в родния си град като барове, хотели, ски гардероби и други. Поредното му вдъхновение идва, когато се връща в Банско през уикендите и “разпуска” в местния тенис клуб.

Стените в залата сами го “канят” да ги превърне в картини и той прави проект с име Тоp Spin – Bansko, с помощта на който печели спонсорство за бои и материали от верига магазини. След няколко публикации в сайтове намира и поддръжници на своята идея и с още двама любители на изобразителното изкуство правят от скучната зелена зала на клуб “Джангал” място, в което деца и младежи да се чувстват по-уютно от всякога. Уличните графити винаги са привличали със стила си младите хора и са действали енергизиращо, когато в тях присъства темата “спорт” и това е водещата линия за начинанието. Освен труда си Николай събира от познати голямо количество хилки за тенис на маса, които дарява на клуба.

Той каза, че прави всичко за децата, за младите, които да се чувстват специални и да тренират с повече усмивка и желание в тази зала. На 6 октомври вратите на клуб “Джангал” ще се отворят за турнир по тенис на маса, който ще бъде открит от кмета на община Банско Георги Икономов и на който официално ще бъдат представени рисунките по стените. Когато искаш да оставиш следа, намираш начин със сърце.

.