Привличат шейх от Саудитска Арабия с минерална вода в Самоковско и Долна баня

  • От община Ихтиман предлагат инвестиции в ловен и голф туризъм, както и в шивашка индустрия

 

Областният управител на Софийска област Илиан Тодоров се срещна с шейха Надя ал Досари от Саудитска Арабия. Срещата е във връзка с възможностите за инвестиране в общините от областта. Надя ал Досари консултира държави и организации от Близкия изток, занимаващи се с инвестиции в различни отрасли.

Тодоров представи Софийска област като най-бързо развиващия се регион и най-атрактивен за инвестиции. Той акцентира върху индустриалните зони и огромния потенциал за развитие на туризма. Обърнато бе и специално внимание на бързото развитие на бизнеса, свързан с военнопромишления комплекс.

Надя ал Досари заяви, че за първи път е в България и вижда много възможности за инвестиции в минерални извори и потенциал в туризма. Тя е впечатлена и от археологическите паметници и историческото ни наследство.

Кметът на община Самоков Владимир Георгиев беше категоричен, че основните възможности за инвестиране са в сферата на туризма, като последните такива се правят в минералните извори в Белчински бани. Може да се инвестира и в разширяване на легловата база. Възможности да се инвестира има и в животновъдството и земеделието. Владимир Джамбазов – кмет на Долна баня, представи минералните извори като възможности за инвестиране, както и отглеждането на малини и ягоди. От община Ихтиман предлагат инвестиции в ловен и голф туризъм, както и в шивашка индустрия.