Осъжданият 5 пъти кюстендилец Ярослав-Яро отново в затвора за кражба на ел. инсталации за автомобили

  • Условна присъда за 27-годишна жена, запалила жилищна сграда в Самораново преди 3 години

 

Районен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Светослав Петров, осъди на 10 месеца лишаване от свобода 33-годишния Ярослав С. за кражба при условията на опасен рецидив. Съдът одобри споразумението, постигнато между прокуратурата, защитата на подсъдимия и Я.Р., който призна вината си.

Мъжът, известен като Яро, е откраднал на 07.08.2019 година електрическа инсталация от магазин за авточасти втора употреба в Кюстендил на стойност 315 лв. Подсъдимият е осъждан 5 пъти от 2004 г. до момента.

Присъда 2 години лишаване от свобода с 4-годишен изпитателен срок постанови Окръжен съд-Кюстендил по дело за палеж на жилищна сграда без пострадали хора. С.С., на 27 години, призна вината си и съдът, под председателството на съдия Пенка Братанова, одобри сключеното споразумение между Окръжна прокуратура и защитата на подсъдимата.

На 03.09.2016 година в село Самораново С.С. е запалила едноетажна жилищна сграда, като пожарът е представлявал опасност за 4-ма души, които са живеели в къщата. Условната присъда се налага при условията на чл. 55 от НК.

Подсъдимата ще заплати и разноските по делото в размер на 1532,82 лв.