• Вяра в начинанието, надежда за успехи и любов към изкуството пожела кметът Икономов

 

За девета поредна година младият ръководител на Школата по китара и любим учител по музика в НУ „Св. Паисий Хилендарски” Марин Бърдарев подари на Банско вълнуващ концерт. Препълнената зала на читалището събра приятели, учители, родители и гости, дошли да подкрепят с аплодисменти младите дарования на града.

Всяка година община Банско е официален спонсор на събитието, превърнало се в любима среща на сцената между влюбени в музиката деца, посещавали Школата по народно пеене и народни инструменти към Общинска лятна програма „Детско лято 2019”, техните приятели – китаристите от Школата по китара и утвърдени имена на голямата музикална сцена, които заедно с децата го превръщат в един от най-чаканите концерти в Банско през лятото. Сега като водещ и гост-изпълнител се изяви Невена Цонева, позната от „Шоуто на Слави”. Ритъмът беше поверен на Венелин Венков, неин партньор в работата и в живота, и на Валери Пастармаджиев, преподавател по компютърен аранжимент и контрабас в ЮЗУ „Неофит Рилски” – Благоевград.

Концертът премина под звуците на бурни ръкопляскания, а малките „артисти” всяка година надграждат своето вдъхновение и талант. Кметът на Банско Георги Икономов поздрави от сцената участниците в концерта, наречен „Вяра, Надежда, Любов” и пожела тези три неща никога да не липсват в домовете, сърцата и живота, а да бъдат спътници в начинанията и изграждането на културния, творчески и музикален вкус на всички.

 

 

Please follow and like us:
fb-share-icon0