ФК “Кюстендил” излезе 3-ти в класирането след класика срещу „Перун“ в Красна

Играчите на ФК „Кюстендил“ /в бяло/ записаха трета поредна победа като гости.
  • Играчите на Николай Николов безгрешни на чужд терен вече в трето поредно гостуване

 

С поредните 3 точки, спечелени на чужд терен, си тръгнаха играчите на ФК “Кюстендил”. Победите им като гости нямат спирка, като този път тяхна плячка стана тимът на „Перун“. В мач от петия кръг от Трета югозападна лига футболистите на Николай Николов-Чезето записаха класическа победа на стадиона в Кресна, като 0:3 бе най-малкото, с което се разминаха домакините. Отборът на ФК „Кюстендил“ почти през целия двубой игра с 10 човека, но това не повлия на страхотното им представяне.

Още в 12-ата минута на срещата кюстендилци останаха с човек по- малко на терена, след като червен картон получи централният защитник Мартин Михайлов.

Кюстендилци поведоха до почивката с 2 гола на Атанас Пенков, а през второто полувреме Ивайло Иванов оформи крайното 0:3. За ФК “Кюстендил” това е трета победа от три гостувания до момента. Интересното е, че в изиграните 2 домакински мача те инкасираха равенство и загуба.

“И с 10 души момчетата надиграха тотално домакините от Кресна и спечелиха заслужени 3 точки. На чужд терен се представят чудесно и се надявам най-сетне тази игра да покажат у дома още в следващия мач на стадион “Осогово” и да зарадват своите фенове”, казаха от ръководството на клуба.

С този успех ФК “Кюстендил” вече има 10 точки и излезе на 3-то място в класирането след “Миньор” и “Вихрен”, които са с по 13 т.

В следващия кръг на 7 септември, събота, ФК “Кюстендил” посреща “Чавдар” (Етрополе) от 17 часа на стадион “Осогово”.