Условна присъда и пробация за кражба на мотопед от Самораново

Наказания лишаване от свобода за 3 месеца, с 3-годишен изпитателен срок и пробация, постанови Районен съд-Дупница за двама младежи, които признаха вината си по обвинение за кражба на мотопед и сключиха споразумения с прокуратурата.

Подсъдимите Б.С., на 17 г., и Б.В., на 21 години, се признават за виновни в това, че на 15.07.2019 г. около 23,30 ч. в с. Самораново, община Дупница, от тротоарното пространство до дом на ул. „Хан Крум“, в съучастие като съизвършители са отнели противозаконно чуждо МПС – мотопед марка „Малагути Ф 15“, на стойност 650 лв. Превозното средство е намерено в дере в землището на с. Самораново.

Б.С., макар и непълнолетен, е могъл да разбира свойството и значението на деянието и да ръководи постъпките си. За това престъпление подсъдимият ще изтърпи наказание „пробация” със следните пробационни мерки: „Задължителна регистрация по настоящ адрес”, включваща явяване и подписване пред пробационен служител или определено от него длъжностно лице, два пъти седмично, за срок от 8 месеца; „Задължителни периодични срещи с пробационен служител” за срок от 8 месеца.  Подсъдимият Б.В., на 21 г., се признава за виновен. Той ще изтърпи наказание „лишаване от свобода“ за срок от 3 месеца.

Имуществените вреди от престъплението са възстановени.