Мини пуделът Леа спечели киноложка изложба в Самоков

  • От малките породи шампион стана булдогът Кери, а при бебетата  победител стана белгийската овчарка Кайра

Традиционната киноложка изложба, която от шест години вече е част от програмата за празника на Самоков, събра много любители на кучетата.

Кметът Владимир Георгиев откри изложбата и благодари на публика и участници, че се включват активно в празничните мероприятия и осмислят усилията, положени от организаторите. Съдия на изложбата бе Стефан Попов, който е член на Управителния съвет на Българската републиканска федерация по кинология и притежава международен съдийски лиценз. Компетентно и с голяма точност той разясняваше характеристиките на породата и критериите за оценка.

13 участници от различни породи се включиха в киноложката изложба. Сред тях се открояваха два булдога, българско овчарско куче, тобет и бебе белгийска овчарка. Основният критерий, който надделя за оценка на победителите, бе родословното дърво. Така шампион на изложбата стана мини пуделът Леа – на 2 г. с хендлер Никол Пачева, която също получи висока оценка за представянето си.

В отделните категории за големите кучета спечели българското овчарско куче Калоян с хендлер Димитър Хрисчев. От малките породи шампион стана булдогът Кери, а при бебетата спечели белгийската овчарка Кайра. Награди бяха осигурени за всички участници – храна за кучета, а за победителите – ваучери от верига магазини.