Касиерка на КАТ-Благоевград с условна присъда, прибрала над  7700 лв. от табели с избрани номера

Благоевградският окръжен съд осъди служителка на сектор „Пътна полиция” за престъпление по служба, съобщиха от пресцентъра на правораздавателния орган. 61-годишната И.С., която е работила като домакин-касиер в сектора в Благоевград, е получила условна присъда две години лишаване от свобода с три години изпитателен срок.
Причината е, че във времето от септември 2014 до юни 2015 г., в качеството си на длъжностно лице в сектора, е предоставяла регистрационни табели с избрани номера без наличието на платена допълнителна държавна такса за тази услуга. Служителката е получавала от заявителите на ръка дължимите държавни такси, като ги е задържала за себе си. Сумата, с която се е облагодетелствала, е в размер на близо 7700 лева.
Освен двегодишната условна присъда служителката ще трябва да възстанови неправомерно взетата от нея сума на Областната дирекция на МВР – Благоевград, съобщават още от пресцентъра на Окръжния съд. Тя няма да може и да заема материалноотговорна и отчетна длъжност в следващите три години.