Приключи лятната програма в ЦОП-Долна баня – децата посетиха хамам

С посещение на римската баня – хамам приключи тазгодишната

лятна програма на децата от Центъра за обществена подкрепа в Долна баня.

Петдесет деца в продължение на три месеца вече десета година посещават през ваканцията лятната програма на центъра под надслов “Твори, играй, мечтай” с нейните три ателиета – рисуване, сръчко и екология.

Под ръководството на директорката Милена Мачканова и педагожките възпитателки Цветанка Сестримска, Силвия Добрева и Мария Божичкова и това лято долнобанските деца се забавляваха на воля по време на програмата и развиха традиционно богата дейност. Всичко, сътворено от детските ръчички, ще бъде показано на годишната изложба в сградата на центъра в началото на септември, с което ще бъде и официално закрита юбилейната лятна програма.

По време на посещението в римската баня – хамам, децата научиха за нейната история и неотдавнашната й реконструкция по проект на Програмата за развитие на селските райони. Момичетата и момчетата с интерес проследиха и кадри от телевизионния филм “Спомени за Венетица”, в който има заснети исторически факти, предания и легенди за местния архитектурен паметник на културата.

Разходката на децата завърши с почерпка в сладкарницата на центъра, както и с много игри и забавления в детския кът.