Новото Mitsubishi L200: по-кораво и по-интелигентно

Още тази есен започват продажбите на обновеното Mitsubishi L200 на българския пазар. У нас моделът ще бъде предлаган единствено с 4х4-задвижване и двойна кабина Double Cab на цени от 60 990 лева за базовата версия с 6-степенна ръчна скоростна кутия и eдин-единствен двигател – 2,2-литров дизел със 150 к.с. Този агрегат с SCR-система и впръскване на AdBlue идва на мястото на предходния 2,5-литров.

Продаван в 150 страни, L200 е вторият най-популярен модел в гамата на MMC след Outlander и преди ASX и играе ключова роля в стратегията на корпорацията, особено в региона ASEAN. У нас по данни на официалния вносител моделът се нарежда на трето място по продажби в класа на пикапите.

С подобрена надеждност, усъвършенствани он- и офроуд възможности (благодарение на Super Select 4WD II системата, допълнена от новите Off Road режими и Асистентът при спускане по наклон), комфорт и екстри като в лек автомобил, новото поколение L200 се превръща в най-екстремния модел 4WD автомобил, предлаган от Mitsubishi Motors, след легендарното Pajero.

Независимо откъде започва новият дизайн, определящият фактор със сигурност е предната решетка, конструирана по новия “Dynamic Shield” визуален стандарт, характерни и за другите модели на бранда. Капакът на L200 вече е разположен по-високо с около 40 мм, а централният панел е повдигнат, за да придаде по-могъщ вид на машината.

L200 вече предлага няколко режима за офроуд шофиране (в ниво Instyle) – за чакъл, за кал/сняг и за пясък. Срещу доплащане от 3500 лева при второто ниво на оборудване Intense клиентите могат да поръчат новата 6-степенна автоматична скоростна кутия, с която автомобилът е по-приятен за шофиране. Блокажите на централния и на задния диференциал съдействат значително за офроуд представянето на пикапа. Tопмодификацията Instyle (oт 77 990 лв.) разчита на асистент за спускане по наклон, както и на пакет от системи в помощ на водача, включващ следена на мъртвата зона, предупреждение при трафик отзад, автоматично намаляване на скоростта при опасност от удар отзад, автоматични фарове, както и системи за ограничване на опасността от удар отпред и за предупреждение при напускане на лентата (последните две – от средното ниво Intense).

6-тото поколение L200 остава в класа на 5-метровите пикапи (5225 мм за Double Cab – без задната броня срещу 5205 мм при предишния модел) и запазва най-малък радиус на завой в своя клас – 5,9 м), както и сравнително ниско тегло (1895 до 2035 кг).

Източник: autobild.bg