Как да изберем парфюм според характера?

Има толкова много парфюми, че е трудно да се намери подходящият. Най-правилният начин е да го изберете спрямо личността и предпочитанията си. Благодарение на ароматите, можем да изразим себе си, да подчертаем характера си и да подобрим настроението си. Те са като перфектния костюм или рокля – правилно подбрани, се превръщат в нашето безспорно предимство.

Как да намерите идеалния парфюм? Този, който отлично да изразява вашата личност? Търсенето ще е улеснено, ако разделим уханните течности на различни типове аромати. Те обикновено са няколко: цитрусови, шипрови, гурме, плодово-флорални, ориенталски, водни или пудрови – всички тях може да откриете в онлайн магазин MAKEUP https://makeup.bg/categorys/3/. Затворете очи и си представете с какво ухание бихте се почувствали най-добре или хвърлете един бърз поглед на пищова, който сме приготвили за вас!

Шипрови

Горски мъх, папрат, шумолящите листа на вятъра, зеленина – така накратко може да се опише шипровият аромат. Обикновено доминира в тона на мъжките парфюми, защото е доста груб, което обаче не означава, че не се появява и в дамските парфюми. Добре пасва на силни личности, хора, здраво стъпили на земята, любители на природата и пътуванията.

Гурме

Гурмето е вид сладък аромат, който напомня за най-изисканите сладкарски изделия в света – вкусни, опияняващи, пристрастяващи. Това е парфюм за истински чревоугодници! Разбира се, не само – сладостта на уханието ще се хареса и от романтичните личности, в които все още дреме едно дете.

Цитрусови

Свеж и енергизиращ – този аромат е за хора, които обичат физическите упражнения и приключенията, водят активен начин на живот. Най-често цитрусовите парфюми се използват през пролетта и лятото – те се съчетават идеално с радостното настроение.

Плодово-флорални

Един от най-популярните видове аромати. Плодово-флоралните нотки подсилват характера на оптимистите, изпълват с радост и подтикват към действия. Освен това са шик и пълни с класа. Те могат да се използват през цялата година, но имат най-голямата сила през пролетта и лятото.

Ориенталски

Най-много жадуваме за екзотика, когато времето навън е студено и дъждовно. Ориенталските парфюми са любими на уверените хора, които обичат екстравагантността, не се страхуват от предизвикателствата и мнението на другите.

Водни

Морски бриз, летни спомени, приятна прохлада, кубчета лед – такива асоциации ни идват наум, когато мислим за водни парфюми. Те имат сходна енергия с ароматите на цитрусови плодове – стимулират и са перфектни за активни хора. Това е идеално предложение за горещите летни дни.

Пудрови

Класика в жанра! Пудровите нотки се свързват с блясък, мода, haute couture и елегантност. Един от първите парфюми от този тип беше предложен от неповторимата Coco Chanel. Фините нотки с лека сладост подхождат на романтичните жени, които следват тенденциите и обожават френския шик (типично женско ухание). Пудровият аромат подчертава спокойната натура и чувствената индивидуалност.

Не забравяйте, че парфюмите могат да ухаят по различен начин на кожата на всеки човек. Затова невинаги се доверявайте на мнението на околните.