Има толкова много парфюми, че е трудно да се намери подходящият. Най-правилният начин е да го изберете спрямо личността и предпочитанията си. Благодарение на ароматите, можем да изразим себе си, да подчертаем характера си и да подобрим настроението си. Те са като перфектния костюм или рокля – правилно подбрани, се превръщат в нашето безспорно предимство.

Как да намерите идеалния парфюм? Този, който отлично да изразява вашата личност? Търсенето ще е улеснено, ако разделим уханните течности на различни типове аромати. Те обикновено са няколко: цитрусови, шипрови, гурме, плодово-флорални, ориенталски, водни или пудрови – всички тях може да откриете в онлайн магазин MAKEUP https://makeup.bg/categorys/3/. Затворете очи и си представете с какво ухание бихте се почувствали най-добре или хвърлете един бърз поглед на пищова, който сме приготвили за вас!

Шипрови

Горски мъх, папрат, шумолящите листа на вятъра, зеленина – така накратко може да се опише шипровият аромат. Обикновено доминира в тона на мъжките парфюми, защото е доста груб, което обаче не означава, че не се появява и в дамските парфюми. Добре пасва на силни личности, хора, здраво стъпили на земята, любители на природата и пътуванията.

Гурме

Гурмето е вид сладък аромат, който напомня за най-изисканите сладкарски изделия в света – вкусни, опияняващи, пристрастяващи. Това е парфюм за истински чревоугодници! Разбира се, не само – сладостта на уханието ще се хареса и от романтичните личности, в които все още дреме едно дете.

Цитрусови

Свеж и енергизиращ – този аромат е за хора, които обичат физическите упражнения и приключенията, водят активен начин на живот. Най-често цитрусовите парфюми се използват през пролетта и лятото – те се съчетават идеално с радостното настроение.

Плодово-флорални

Един от най-популярните видове аромати. Плодово-флоралните нотки подсилват характера на оптимистите, изпълват с радост и подтикват към действия. Освен това са шик и пълни с класа. Те могат да се използват през цялата година, но имат най-голямата сила през пролетта и лятото.

Ориенталски

Най-много жадуваме за екзотика, когато времето навън е студено и дъждовно. Ориенталските парфюми са любими на уверените хора, които обичат екстравагантността, не се страхуват от предизвикателствата и мнението на другите.

Водни

Морски бриз, летни спомени, приятна прохлада, кубчета лед – такива асоциации ни идват наум, когато мислим за водни парфюми. Те имат сходна енергия с ароматите на цитрусови плодове – стимулират и са перфектни за активни хора. Това е идеално предложение за горещите летни дни.

Пудрови

Класика в жанра! Пудровите нотки се свързват с блясък, мода, haute couture и елегантност. Един от първите парфюми от този тип беше предложен от неповторимата Coco Chanel. Фините нотки с лека сладост подхождат на романтичните жени, които следват тенденциите и обожават френския шик (типично женско ухание). Пудровият аромат подчертава спокойната натура и чувствената индивидуалност.

Не забравяйте, че парфюмите могат да ухаят по различен начин на кожата на всеки човек. Затова невинаги се доверявайте на мнението на околните.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here