Убийство след запой в Кюстендил

Криминалисти пред блока, в който е станало убийството.
  • Полицията задържа дядо Симо и 38-годишната Камелия, убитият Васко е от село Горановци

 

В събота, малко след 16,00 ч, е подаден сигнал в полицията в Кюстендил за скандал в апартамент в жилищен блок в кв. „Герена” в Кюстендил. Пристигналият на място екип е намерил мъртъв 45-годишен мъж, който е бил на гости в жилището. Първоначално е задържан 75-годишният домакин, в чийто дом е имало запой, който прераснал в любовен скандал, довел до смърт. По-късно е задържана и 38-годишната жена на пенсионирания миньор.

Драмата се разиграва в апартамент на 4-ти етаж в блок 185 на кв. “Герена”. В него бай Симо и неговата жена Камелия имат гостенин – Васко, и тримата започват консумация на голямо количество алкохол, който е и една от причината за последвалите смъртоносни действия от страна на домакина. Другата причина, която се коментира, е любовна връзка между убития и младата жена на Симо. По непотвърдена информация смъртта на 45-годишния мъж, който е от село Горановци, е настъпила след удушаване, като сигналът до полицията е подаден от съседи.

По наша информация след задържането на 75-годишния мъж и 38-годишната жена те са направили самопризнания, че опитали да скрият трупа в близките храсти. Основната версия, по която работят криминалистите, е ревност. Предположенията са, че съпругата на възрастния кюстендилец е имала връзка с жертвата.

Трупът на мъртвия мъж е закаран за аутопсия в кюстендилската болница, работата по случая продължава Районното управление в Кюстендил.

Уведомена е и прокуратурата.