Юношите на „Марек” допуснаха 17 гола при визитата си на ЦСКА

„Армейците” разгромиха връстниците си от Дупница на базата в Панчарево. Снимка: cska.bg
  • Дупничани са твърдо последни в Елитната група до 19 години с пет загуби и голова разлика 1:44

    Юношите на „Марек” записаха един от най-срамните резултати в историята на детско-юношеската школа на клуба. Дупничани загубиха с шокиращото 0:17 гостуването си на своите връстници от ЦСКА в Елитната група до 19 години. Срещата се игра на базата на „армейците” в Панчарево и зрителите станаха свидетели на истинска голеада.
    По четири гола за успеха на „червените” отбелязаха Даниел Иванов и Мартин Смоленски, а Калоян Симеонов се отчете с хеттрик. Две попадения добави Росен Петров, а с по едно името си сред голмайсторите записаха още Кристиян Атанасов, Данаил Стойчев, Андрей Йорданов и Марк-Емилио Папазов.
    Това е второто изключително тежко поражение на младите футболисти от Дупница, които загубиха предишното си гостуване в групата с друг катастрофален резултат. На 22 август възпитаниците на треньора и спортно-технически директор Иван Капитански паднаха с 0:15 от „Лудогорец” в Разград.
    Така след 5 изиграни кръга от Елитната група до 19 години „Марек” е твърдо на последно място с 5 загуби и отчайващата голова разлика 1:44.
    Резултатите на юношите старша възраст оправдават опасенията на ръководните фактори на стадион „Бончук”, които бяха наясно, че в този набор липсват качествени попълнения.
    В следващия кръг дупнишкият клуб приема „Дунав” (Русе). Срещата е насрочена за 15 септември, неделя, от 17 часа.