За дванайсета година в Кюстендил ще се състои Празникът на плодородието

Община Кюстендил и Институтът по земеделие в града за 12-а поредна година организират Празник на плодородието, който ще се състои в дните 27, 28 и 29 септември на площад “Велбъжд” в Кюстендил, съобщиха от общинския отдел “Култура и духовно развитие”.
По време на фестивала ще бъде представено изобилието на плодородния Кюстендилски край, известен като Овощната градина на България. Програмата на празничните дни включва изложение на красиво аранжирани маси от местни производители, читалища, детски градини, институции и организации, изложение на произведения на художници и занаятчии от цялата страна. В тридневния форум жителите и гостите на града ще могат да се включат в арт работилници и атрактивни състезателни игри.
Празникът на плодородието има конкурсен характер с награди за най-добро и атрактивно представяне на участниците. Програмата ще започне на 27 септември, с фолклорен фестивал. В дните на фестивала ще има и младежки пленер “Творческо плодородие”. На 28 септември от 20,00 часа ще се състои и концерт на рок група “Тангра”.