ОБЗОР! 19 „скъсани мрежи” в 6-ия кръг на Югозападната трета лига

„Ботев” и „Марек” играха на обновения стадион в Ихтиман.

Нови осем мача се изиграха в шестия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. В двубоя „Ботев” (Ихтиман) – „Марек” домакините победиха с гол на Кристиян Петров в 52-рата минута. Всичко това стана при тържественото откриване на обновения спортен комплекс в града. Според наставника на „Марек” Цветан Видински резултатът за тях е незаслужен на база показаната игра.

Отборите на „Сливнишки герой” и „Банско” завършиха наравно 1:1. Първи откриват резултата „козлите” с гол на Георги Фикиин за 0:1. Изравнителното попадение за домакините бе дело на Ничо Ничев в 75-ата минута. Наставникът на „Героя” Петър Малинов изрази задоволство от равенството, защото е постигнато срещу един много класен отбор, който той смята, че ще се бори за челните места в групата.

Дербито на върха в таблицата „Миньор” – „Вихрен” на Стадиона на мира в Перник спечели четата на Юри Васев с 3:0 с попадения на Калоян Йосифов, Стивън Милчев и Йоан Маринов. Домакините са успели да се възползват от фатални грешки в защитата на „Вихрен”, в резултат на което загубиха двубоя и се отдалечиха от първото място, отстъпвайки го на „Миньор”.

В Кюстендил възпитаниците на Николай Николов-Чезето победиха „Чавдар” (Етрополе) с 2:0 с голове на Александър Александров от дузпа и Атанас Пенков от фаул. С тази победа кюстендилският тим дели второто място с отбора на „Вихрен” с по 13 точки.

В Панагюрище местният „Оборище” победи „Перун” (Кресна) с 3:0. Головете бяха дело на Георги Стефанов, Симеон Вешев и петричанина Васил Тачев.

„Септември” (Симитли) победи „Пирин” (Разлог) като домакин с голове на Влади Гогов, Боби Хазуров и Марио Топузов. Единственото попадение за гостуващия тим отбеляза неостаряващият бразилски футболист Ели Маркес от дузпа. Отлично съдийство на международния арбитър от Петрич Ивайло Стоянов. Тази победа футболистите на „Септември” подариха на старши треньора Спас Стоименов по повод рождения му ден.

„Беласица” победи с класически резултат звездния отбор на „Спортист” (Своге). Още в началото на срещата Атанас Карачоров на три пъти се озова срещу вратаря на гостите, но не успя да го простреля. През втората част на срещата футболистите на „Беласица” изнесоха истински спектакъл и след два гола на Васил Божинов и един на Благой Наков феновете ликуваха от радост, защото това бе най-добрият мач на техните любимци от началото на първенството под ръководството на старши треньора Атанас Джамбазки.

В Ботевград „Балкан” надигра по всички линии отбора на „Надежда” (Доброславци), но го победи само с 1:0 с гол на Ивайло Цветанов през втората част на срещата. Според известния футболист Иван Редовски, който е плътно до отбора на „Балкан”, футболистите буквално са смачкали отбора на Доброславци и само неточната стрелба ги е лишила от по-убедителен резултат.