Площадката за стрийт фитнес в Градската градина вече е завършена

Площадката в Градската градина вече е завършена
  • Младежите в Дупница са доволни от положената нова настилка

  • Предстои подмяната на уреди и в парк „Рила”

Площадката за стрийт фитнес в Градската градина в Дупница вече може да се счита за завършена. Новото съоръжение бе монтирано в средата на месец юли и още тогава предизвика фурор сред дупничани. Желаещите да тренират на новата площадка продължават да се увеличават и особено привечер там е пълно с младежи. На тях дори им се налага да чакат своя ред, за да се доберат до уредите.

Новата настилка

Специалната настилка беше положена преди броени дни. На мястото си вече е и стълбът за осветление, който помага да се тренира и в тъмните часове. Съвсем скоро се очаква на него да бъдат монтирани и камери, които да възпират евентуални вандалски прояви на новото най-посещавано място в Дупница.
Асен Кавдански е един от главните инициатори, които предложиха на кмета Методи Чимев идеята за новата площадка. Той се занимава със стрийт фитнес от дълги години. Според него новоположената настилка е много добра и новото съоръжение е отлично.
„Запалих се по фитнеса и лостовете още от ранна тийнейджърска възраст с идеята да бъда по-здрав и визуално да изглеждам по-добре. Като цяло се занимавам с доста видове спортове и винаги пробвам нещо ново.

Площадката за стрийт фитнес в парк „Рила”
Асен Кавдански

Площадката е вече завършена с поставянето на настилката като за финал и мисля, че всичко е в отлично състояние сега. Предишната площадка, която беше направена от съседи, не бе достатъчна, за да идват и да тренират подрастващите деца. Сега с изграждането на новата площадка ми направи впечатление, че все повече деца и младежи започнаха да идват и тренират, което беше за цел с този проект. Доволен съм като цяло от реализирането му и бързата организация”, каза пред „Вяра” Асен Кавдански.
По думите му, колкото повече подобни места за спорт има в града, толкова по-здрави ще бъдат местните хора.
Предстои изграждането и на нова подобна площадка в парк „Рила”. В момента там има съоръжения за стрийт фитнес, но те са стари и не отговарят на нуждите на спортуващите, каквито бяха и предишните в Градската градина.