Пожар, предизвикан от взрив в склад за муниции в Северен Кипър, е овладян

Пожар, предизвикан от взрив в склад за муниции в самообявилата се Севернокипърска турска репблика (СКТР, призната само от Анкара – бел.ред.), е овладян, предаде „Асошиейтед прес”, като се позовава на съобщение на турското министерство на отбраната.
В съобщението се посочва, че взривът е станал в склад за муниции на турската армия близо до пристанищния град Кирения в 01,30 часа в четвъртък. В текста се казва, че няма сериозно пострадали в резултат на взрива.
В предишни съобщения се посочваше, че пожар, избухнал в района, е предизвикал експлозията.
Предприето е разследване за установяване на точната причина за пожара, съобщи министерството.
Външният министър на СКТР Кудрет Йозерсай посочи във фейсбук, че няколко души са получили наранявания от счупени стъкла на прозорци и че е било прекъснато електричеството на живеещите в района, намиращ се на шест километра източно от Кирения.
Кипърски турски медии съобщиха, че на туристи, отседнали в разположения в близост хотел „Акапулко”, е била оказана медицинска помощ заради леки наранявания. Кипърският турски министър на здравеопазването Али Пили е посочил пред кипърската турска телевизия БРТ, че само двама души са били леко ранени и им е била оказана помощ от парамедици.
Минисътърът на транспрота на СКТР Толга Атакан е отправил предупреждение да се проявява предпазливост, тъй като взривът е разпръснал неексплодирали боеприпаси в обширен район./БТА