Два бързи влака ще спират отново на гара Батановци

До седем дни ще бъде възстановено спирането на два влака на гара Батановци, съобщи пресцентърът на областната администрация. Решението е взето след среща на областния управител Ирена Соколова и кмета на Батановци Радослав Банчев с ръководството на БДЖ.
Наскоро 322-ма жители на малкото градче депозираха подписка, в която декларираха готовност за протест заради промяната в разписанието на влаковете. Бързият влак София – Благоевград, който е спирал на гара Батановци в 8,33 ч., вече преминава транзит. Така пътуващите от нощна смяна работници в Батановци трябва да чакат 2 часа и 25 минути следващия влак, който е 10,55 ч.
Бързият влак за София, който е спирал на гара Батановци в 17,28 ч., също вече не спира, което според хората е крайно неудобно. Така приблизително три часа няма влак – от 15,24 ч. до 18,17 ч.
“Корекциите във времепътуването на двата влака са били направени с цел повишаване на конкурентоспособността на двата бързи влака. Те превозват пътници на дълго разстояние и затова е приоритет по-бързото придвижване със спиране на по-малко места, като за обслужване на регионалните превози са осигурени редовни пътнически композиции.
В качеството си на обществен железопътен превозвач БДЖ търси най-доброто решение за осигуряване на по-добра услуга на своите клиенти във всички области на страната”, пояснява пресцентърът.