„Топлофикация” възстановява топлоподаването в Перник

  • Сламата от дружеството е закарана в ТЕЦ-а в Сливен, където имат разрешение за горенето й

Започна пускането на 4-ти парогенератор на пернишката ТЕЦ „Република”, съобщи изълнителният директор Любомир Спасов. „Топлофикация Перник” е изпълнила предписанията на РИОСВ и неразрешената биомаса се изнася от дружеството, посочи Анелия Дренска, началник на отдел в РИОСВ.
Сламата, която дружеството държеше на склад, е закарана в ТЕЦ-а в Сливен, където имат разрешение за горенето й, посочи още Спасов.
До края на седмицата ще бъде пусната и основната мощност на централата – 5-и парогенератор, който осигурява парното на перничани.
”Топлофикация” разполага с достатъчно въглища на склад, за да гарантира отоплителния сезон, увери Спасов.
В присъствието на експерти от РИОСВ-Перник и на кмета на града бяха премахнати поставените пломби към генераторите, за да може да бъде възстановено подаването на гориво. „Служители от РИОСВ-Перник ще бъдат изпратени за 24-часово наблюдение на нашата работа. Ние сме изключително доволни от този факт, защото няма да има възможност никой да разпространява неверни твърдения, че използваме неразрешен вид гориво. Чрез това 24-часово наблюдение няма да бъдем въвлечени в нечий сценарий, целящ да опетни името на дружеството, както и да има и грам съмнение и подозрение, че не спазваме буквата на закона и разрешенията, дадени ни от компетентни институции”, допълва още инж. Спасов.