Всички училища в община Сандански са готови за първия учебен ден

 

Общо 3592-ма ученици тръгват на училище на 16 септември в община Сандански. От тях 341 са първокласници. За всички родители, подали заявление, е осигурена целодневна организация на учебния ден.

Сградният фонд на учебните заведения е в добро състояние, като всяко едно училище през лятната ваканция е извършило освежителни ремонти на класни стаи, коридори, физкултурни салони, кабинети и дворни пространства. Летните ремонтни действия в училищата ще бъдат приключени до началото на новата учебна.

Основен ремонт бе извършен на библиотеката в 3-то ОУ „Христо Ботев“. В момента се строи нов училищен стол за хранене за учениците от 1-во ОУ „Св. Климент Охридски“, които са на целодневно обучение. До края на годината предстои да бъде реализиран и проектът за ново училищно оборудване на училището.

В детските градини в първа възрастова група ще влязат 300 деца, родени през 2016 г. Общият брой на децата в общинските детски градини е 1442. Основни ремонти се извършват в ДГ „Радост“-филиал с. Поленица и ДГ „Здравец“-филиал „Лилия“.

Дигитализацията трябва да навлезе в образователния процес. Облачните технологии трябва да бъдат въведени в училищата, за което е необходимо да се използват интерактивни средства, електронни дневници и други форми за дигитализация.

И през тази учебна година всички основни училища на територията на град Сандански ще изучават СИП – религия.