Volvo XC40 получава plug-in опция

През 2017 година, във Volvo си поставиха за цел да електрифицират всеки един модел от своето портфолио. Две години по-късно, тяхното обещание е спазено, а виновника за това е новият plug-in вариант на XC40.

Автомобилът комбинира 1,5-литровият трицилиндров бензинов двигател от версията T3 с електромотор, който разполага с мощност от 81 к.с., като крайният резултат са 258 к.с. Задвижването е предно, а мощността се предава към колелата чрез седемстепенна DCT кутия.

Новото задвижване е в състояние да работи с изцяло електрическа енергия, като батерията с 10,7 кВтч предлага електрически обхват до 46 километра. Според предварителните тестове на Volvo, разхода на гориво е изключително добър – между 2 и 2,5 литра на 100 километра.

Моделът T5 ще разполага с три основни режима на задвижване – Hybrid, Power и Pure. Хибридният режим ще работи за максимално ефективното съчетаване на двигателя и електромотора, Power режимът ще дава възможност за използването на максималните възможности и на двете, а Pure ще използва само електрическа мощност.

XC40 ще разполага с възможност за бързо зареждане, посредством опционален кабел, който спомага за пълен заряд на батерията в рамките на 2,5 часа. Цените на хибридния модел ще варират между 89 000 и 92 000 лева, в зависимост от нивото на оборудване.

 

 

Източник: topgear.bg