Петричките „мечета”, набор 2005, стартираха с победа над „Пирин” (Разлог)

  • По време на мача бяха събрани 1260.80 лева за лечението на

  • 15-годишната Йоана Иванова от село Яворница

 

Ташко СУЛЬОТОВ
Детските отбори набор 2005 на ДФК „Мечетата” и „Пирин” (Разлог) се срещнаха в интересен двубой в мач от първенството на областната група. Срещата се игра в Петрич на стадион „Цар Самуил”. През първата част на двубоя битката се водеше повече в средата на терена. Възпитаниците на Ивайло Хаджигаев търсеха всякакъв начин за пробив на защитата на гостуващия тим, като в основата на атаките бяха Йордан Стоев, Влади Ласков, Атанас Тимев, Георги Витанов и Петър Кърлев. В 21-вата минута на мача Атанас Тимев изведе Петър Кърлев в удобна позиция за стрелба и последният разтресе гредата зад вратаря на „Пирин”. Футболистите на гостуващия тим нито веднъж не успяха да сътворят нещо опасно пред вратата на домакините.
След почивката футболистите на „Пирин” опитаха с дълги топки да изграждат атаки срещу вратата на „Мечетата”, но вратарят Александър Карпаров се прояви като истински капитан и много умело ръководеше действията на своите съотборници. При бърза контраатака между Атанас Тилев и Георги Витанов последва пас към Петър Кърлев и той от 25 метра разтресе напречната греда зад вратаря на „Пирин”. В 55-ата минута присъстващите на стадиона станаха свидетели на първото попадение в мача. Тогава след изпълнен тъч от страна на Влади Ласков Атанас Тилев от въздуха продължи пътя на топката към Йордан Стоев и той от 10-ина метра я изпрати неспасяемо в долния ляв ъгъл на вратаря на „Пирин” за 1:0. Този гол се оказа и решаващ са спечелване на трите точки от страна на младите петрички футболисти, които стартираха отлично новото първенство с победа.
„Доволен съм от играта на момчетата, на които гласувах доверие в този мач. Половината от нашите футболисти са набор 2007 и за първи път се докосват до топката в официална среща. В отделни моменти имаше излишни нерви. Но всичко това за в бъдеще ще се изчисти, след като новите момчета добият нужния игрови опит. Следващата събота ще гостуваме на „Места” (Хаджидимово)”, сподели Ивайло Хаджигаев.
По време на мача имаше благотворителна кампания за набиране на средства за лечение на 15-годишната Йоана Евгениева Иванова от село Яворница. Събрани бяха 1260.80 лева, от които 1000 от международния съдия Ивайло Стоянов и неговата прекрасна съпруга Фотка.