Дерби мачът от седмия кръг на ЮЗ трета лига между отборите на „Вихрен” и „Кюстендил” бе спечелен от „гладиаторите”. Отборът на гостите се оказа много добре подготвен и остави добри впечатления с играта си сред зрителите, дошли да наблюдават двубоя. Опитите на Николай Георгиев, Александър Якимов и Методи Костов да пробият защитата на гостите се оказаха доста трудни. На два пъти Александър Якимов и Атанас Чепилов обстрелваха вратата на гостите, но вратарят им се намесваше навреме и не допускаше топката зад себе си. Футболистите на двата отбора се оттеглиха на почивка при нулево равенство.
През второто полувреме футболистите на „Вихрен” бяха по-напористи и обстрелваха вратата на кюстендилския тим, но топката все така не навестяваше мрежата на противниковата врата. Йордан Харизанов и Николай Георгиев пропуснаха по едно чисто голово положение. Единственото попадение в срещата бе в 61-вата минута, когато след центриране отдясно при бърза контраатака на домакините Атанас Чепилов центрира и Йордан Харизанов засече с крак кълбото за 1:0. В края на срещата Мартин Газиев изскочи срещу вратаря Ферди Мюмюнов и благодарение на отличната му намеса не се достигна до изравнително попадение.
С тази победа футболистите на „Вихрен” си върнаха второто място в таблицата и вече са с 16 точки, с три по-малко от лидера „Миньор” (Перник), който спечели гостуването си в Банско.
Отборът на „Кюстендил” вече е четвърти с 13 точки.
Дебют за отбора на домакините в този мач направи Георги Пейчев.

”Вихрен”: Мюмюнов, Калчев, Пейчев, Ат.Димитров, Д.Златков, Н.Георгиев, М.Златков, Якимов, Лазаров, Костов, Чепилов/Харизанов, Христов, Добринков/