ЧЕЗ ПОЖЕЛА УСПЕШНА НОВА УЧЕБНА ГОДИНА

Компанията развива дългогодишно партньорство с образователните институции

„Желаем на учителите, учениците и техните родители успешна и ползвотворна нова учебна година“, се казва в съобщение, изпратено от ЧЕЗ до партньорските училища.

Каузата образование е неразделна част от партньорството  между ЧЕЗ и обществото. Компанията активно сътрудничи с професионалните гимназии и техническите висши учебни заведения в Западна България. Тя е една от първите фирми, които подкрепиха дуалното обучение по електротехника, участвайки в рамките на проекта ДОМИНО в паралелки в София, Плевен и Перник. Заради условията, които създава за насърчаване на младите специалисти, ЧЕЗ получи награда от ДОМИНО за фирма с най-добри социални придобивки за учениците в дуална форма на обучение.

Друга успешна инициатива, чрез която дружеството подкрепя професионалното образование, е ежегодният конкурс „Стани стипендиант на ЧЕЗ“. Предстои тази година да стартира осмото му издание.

В изпълнение на стратегията си за подкрепа на професионалното обучение ЧЕЗ Разпределение построи уникален за Западна България Технически учебен център. Той разполага с лиценз от Министерството на образованието и науката и в него  ученици, студенти и специалисти редовно могат да проверят уменията си за работа по съоръжения от електроразпределителната мрежа и да повишат своята квалификация.

В навечерието на първия учебен ден ЧЕЗ Разпределение извърши обходи и профилактика на електроразпределителните съоръжения, собственост на дружеството, които се намират около училищата и детските градини на обслужваната територия в Западна България. Съоръженията са приведени в отлично техническо състояние. Профилактиката е необходима и за да се минимизира рискът от смущения на учебния процес заради евентуални прекъсвания на електрозахранването.