Първа купа „Пирин” по летен биатлон се проведе в Банско

Старт на една нова традиция в летния биатлон бе даден на Бъндеришка поляна над Банско. Инициативата има за цел да предостави на състезатели от най-малките възрасти да участват в състезание от такъв формат.

Отбори от цялата страна се включиха в надпреварата, с което положиха основи купа „Пирин” да стане част от националния календар по летен биатлон. В съзтезанието участваха отборите на ски клуб „Банско”, НСА, спортен клуб ”Рожен”, спортен клуб „Аякс” и спортен клуб „Ком”. И в двата състезателни дни младата надежда на ски клуб „Банско” Благовест Стоянов се окичи в злато. Много добро представяне и за Нели Златева, която в първия състезателен ден поради грешки в стрелбата не успя да се качи на стълбичката, но във втория ден спечели бронз.

Треньорите на ски клуб „Банско” по биатлон Ирина Никулчина и Елена Дурчова благодариха за подкрепата на община Банско и безвъзмездната помощ на клуба на ветераните, както и на Българската федерация по биатлон за провеждането на това състезание, което поставя ново начало в историята на биатлона.