Мачовете за Купата на Аматьорската футболна лига стартират в сряда

Двубоите са:

  • „Беласица” (Петрич) – „Пирин” (Разлог)

  • „Струма” (Марикостиново) – „Септември” (Симитли)

  • „Перун” (Кресна) – „Банско”

Три мача ще се играят в област Благоевград за Купата на Аматьорската футболна лига (АФЛ) на 18 септември. В Петрич местният „Беласица” ще домакинства на „Пирин” (Разлог). Както е известно, двата тима се срещнаха в мач от седмия кръг за първенството на ЮЗ трета лига в изминалата събота в Разлог и той завърши при резултат 1:1 с голове на Благой Наков за гостите и Мартин Татаров за домакините. Доста емоции имаше в този двубой и пропуски от страна на двата отбора.
След последната тренировка на стадион „Цар Самуил” на футболистите на „Беласица” наставникът Атанас Ласков сподели: „Васил Божинов отсъства от едното занимание, но вече се готви наравно с колегите си. Радващото е, че и Вальо Костов, за когото имаше съмнение за комоцио от мача в Разлог, също се готви на пълни обороти. В сряда излизаме за победа срещу отбора на „Пирин” (Разлог). С кои 11 ще изляза на терена, ще обявя на разбора в деня на мача”.
Този мач ще бъде ръководен от главния съдия Георги Стоянов, с помощници Мирослав Максимов и Божидар Василев. В Марикостиново местният тим, участник в областна група „Струма-2”, ще изведе най-доброто на терена срещу петия във временното класиране на ЮЗ трета лига отбор на „Септември” (Симитли). Наставникът на гостуващия тим Спас Стоименов сподели, че ще запази титулярите си за съботния мач от осмия кръг за първенството на ЮЗ трета лига, който ще се играе на градския стадион срещу отбора на „Чавдар” (Етрополе). „Подхождаме без подценяване към футболистите на „Струма” (Марикостиново). В интерес на истината нашата цел е да се класираме колкото може по-напред в по-нататъшната фаза за Купата на АФЛ. Ние сме първият носител на Купата на АФЛ и ако се удаде възможност да я спечелим отново, ще го направим по подобаващ начин. Иначе за гостуването в Марикостиново ще дам шанс на футболисти с по-малък игрови опит и тези от резервната скамейка, които не са били на терена поради различни причини”, сподели Спас Стоименов – старши треньор на „Септември” (Симитли).


Опитният футболист и основна фигура в отбора на „Струма” (Марикостиново) Ивайло Хаджигаев-Куман сподели, че ще направи всичко по силите си да поведе колегите си срещу отбора на „Септември” и да задоволят феновете с добра, качествена и резултатна игра. „За нас участието ни в турнира за Купа АФЛ е бонус. Искаме младите момчета в общината да се посъбудят и да покажат, че може да се играе успешно и с отбори от по-горните групи. Таксата за участието ни в този турнир се заплаща от нас, футболистите, защото отпуснатите средства от общината за издръжката на отбора не са достатъчни. В този мач в титулярния състав ще бъде и Марин Георгиев-Мерата”.
Главен съдия на този мач ще бъде елитният Костадин Тановчев, подпомаган от Костадин Ангелов и Илиян Пашов.
Старши треньорът на „Перун” (Кресна) Атанас Николов заяви, че със сигурност за мача в Банско отпадат контузените Атанас Тъпагьозов – вратар, и полевите играчи Мартин Иванов, Ивелин Георгиев и Александър Костадинов. „Ще дам шанс на футболисти, които са стоели по-дълго на резервната скамейка по различни причини, както и на по-младите момчета, които трябва да се докажат на терена, че могат, а не да претендират отвън. Излизаме на стадион „Свети Петър” и нека победи по-добрият”.  Главен съдия на този мач „Банско” – „Перун” ще бъде Драган Стойков-Пикси, с асистенти Христо Божков и Лазар Бухов.
Отборът на „Вихрен” (Сандански) почива.