Съдия Мая Миленкова

19-годишен младеж получи шанс за лечение на зависимостта си от наркотици, след като Районен съд-Кюстендил кумулира две присъди – лишаване от свобода за 3 и 10 месеца, отложени с 3- годишен изпитателен срок, в една условна присъда от 12 месеца.

Съдът намира, че едно ефективно изтърпяване на наложеното наказание би ограничило възможността лечението да бъде проведено.

Младият човек заяви в съдебно заседание, че желае да се подложи на лечение във връзка с употребяваните от него наркотични вещества, както и че има подкрепата на семейството си, които застават зад него и ще съдействат, респективно ще го контролират при провеждането на това лечение. Това бе и мотивът на съдия Мая Миленкова да постанови отлагане на определеното общо наказание – лишаване от свобода за срок от 3 години.

Съдът намира за основателно направеното от районния прокурор искане по отношение на лицето да бъде взета и пробационна мярка, а именно – задължителни срещи с пробационен служител през изпитателния срок на присъдата.

Определението подлежи на жалба и протест пред Окръжен съд- Кюстендил.

 

 

 

Please follow and like us:

1 коментар

  1. Браво на съдииката.Защо не съобщават името на момчето.Такава присъда до сега не е имало.Ама сигурно ще си излежи присъдата , такива бивши нема!

Comments are closed.