17 гола паднаха в осем мача от 7-ия кръг на ЮЗ трета лига

”Спортист” (Своге), известен като звездния отбор в групата, победи с 3:1 отбора на „Балкан” (Ботевград). Головете за домакините отбеляза Владимир Каптиев, а за гостите почетното попадение бе дело на Марк Воденов.

В Разлог местният „Пирин” и „Беласица” (Петрич) завършиха 1:1.

Този двубой започна добре за петричките футболисти, след като опитният Благой Наков откри резултата за 0:1. Изравнителното попадение за домакините отбеляза Мартин Татаров. За пореден път се видя, че петричкият тим не играе еднакво през цялото време на терена. Този мач можеше да завърши при победа и за домакините, и за гостите.

Новакът в ЮЗ трета лига – „Перун” – загуби от „Септември”
(Симитли)

на градския стадион в Кресна с 1:3. Головете за тима от Симитли отбелязаха Боби Хазуров, Кристиян Михайлов и Владимир Гогов.  В този мач поради заболяване участие не взе за гостите Живко Димитров.

 

„Чавдар” загуби от „Оборище” (Панагюрище) в Етрополе с 0:1.

 

 

Според наставника на домакините Красимир Стоев главният съдия Георги Димитров е отсъдил несъществуваща дузпа за гостите, която е довела до загубата на тима му.

Футболистите на „Вихрен” победиха „Кюстендил”

 

от едноименния град с гол на резервния футболист Йордан Харизанов в 61-вата минута. От треньорския щаб на „Вихрен” споделиха, че тази победа е много ценна, защото е завоювана срещу един много добър отбор, с привлечени много класни футболисти. В даденото продължение Мартин Газиев от гостите е стрелял отблизо срещу вратаря на „Вихрен” Мюмюнов и благодарение на навременната му намеса се е стигнало до запазване на резултата. С тази победа „Вихрен” зае второто място в таблицата с 16 точки, а „Кюстендил” стана четвърти с 13.

Отборът на „Банско” претърпя загуба от „Миньор” (Перник) с 0:1

 

на стадион „Свети Петър”. Единственото попадение в срещата отбеляза Димитър Савов в 58-ата минута, което беше напълно достатъчно пернишкият тим да запази лидерската си позиция с 19 точки.

Марек” и „Сливнишки герой” завършиха 2:2 на стадион „Бончук”.

 

 

Головете за домакините отбеляза Росен Йорданов, а за гостите – Йордан Попов и Мариян Хаджиев.

„Рилски спортист” и „Ботев” (Ихтиман)

 

 

завършиха при нулево равенство на стадион „Искър” в Самоков. Наставникът на „Рилецо” Петър Аджов се оплака от нереално съдийство и неточен мерник на неговите възпитаници в двубоя. В 30-ата минута главният съдия не е отсъдил дузпа за спъване на Цветан Митев. През първата част Кристиян Димитров е уцелил напречната греда, а през втората на два пъти Йоан Гаврилов е сторил същото.