Ихтиманско училище се сдоби с „външна” класна стая

СУ „Христо Ботев“ е единствено в Софийска област с фотоволтаична система

 

СУ „Христо Ботев“ в Ихтиман претърпя основен ремонт и посрещна учениците за новата учебна година. Ремонтът бе изпълнен по проект „Реконструкция, ремонт, оборудване и обзавеждане на сградата на СУ „Христо Ботев“, ведно с прилежащо дворно пространство в град Ихтиман”. Сградата е санирана, извършен е основен ремонт на покрива, ремонт на санитарни възли и класни стаи. Подменени са водопроводната и електрическа инсталация. Училището е единствено в Софийска област с монтирана фотоволтаична система. Разполага и с постоянно видеонаблюдение.
Дворът на училището също е с изцяло обновена визия – асфалтиране, озеленяване, добавяне на пейки и беседки. Монтирана е спортна площадка с противоударна настилка, стрийт-фитнес уреди и 2 броя маси за тенис. Една от най-интересните придобивки за децата ще се окаже и външната учебна „стая“.
СУ „Христо Ботев“ се стреми да изгради едно образователно средище, адекватно за днешния ден. Мисията на училището е да допринесе за една положителна промяна в образователния модел. Учениците ще се радват на едно модерно училище, където класните стаи са изключително свежи и атрактивни и ще имат възможността да разпускат сред озеленени места за отдих в двора.