• Част от презентацията включваше СПА туризма на село Баня, който се слави с над 75 минерални извора

 

Международно туристическо изложение ОТДЫХ LEISURE 2019, в ЦВК „Экспоцентр“, Москва, Русия, е един най-мащабните форуми в Русия, който акцентира върху развитието на културния туризъм. Тази година изданието на форума се проведе в периода от 10 до 12 септември 2019 година.


Над 50 изложители от България, Сърбия, Кипър, Испания, Тайланд, Китай, Египет и Танзания участваха в изложението, което дава възможност на изложителите да представят своите най-атрактивни и интересни дестинации за посещение. Сред тях община Разлог, с рекламни материали, представи красиви кътчета, места за развлечение и отдих. Част от презентацията включваше СПА туризма на село Баня, който се слави с над 75 минерални извора със средна температура на водата от 58 градуса, които се използват предимно за балнеология, открити и закрити басейни, фестивалния и голф туризъм в град Разлог, включващ най-популярния Международен кукерски фестивал „Старчевата“ и най-голямото по рода си игрище от планински тип в България и не на последно място най-старата църква на Балканския полуостров „Св. св. Теодор Тирон и Теодор Стратилат“.


В рамките на събитието се проведоха десетки мероприятия, които представиха някои от най-атрактивните места. Имаше и различни артистични прояви, възстановки, занаяти, презентации и творчески събития.
С участието си в международното туристическо изложение ОТДЫХ LEISURE 2019 община Разлог ще допринесе за развитието на специализираните форми на туризъм и за развитието на целогодишен туристически продукт.

 

Please follow and like us: