• Обвиняемият призна, че е хероиновозависим и иска да се лекува

 

Постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на Юлиян Д. взе Районен съд-Кюстендил, под председателството на съдия Чавдар Тодоров. Той е обвиняем по досъдебно производство за извършена кражба на 30 лв. от възрастна жена в Кюстендил. Престъплението, в условията на опасен рецидив, е извършено на 10.09.2019 г.

От името на Районна прокуратура прокурор Галина Димитрова посочи, че Юлиян Д. е многократно осъждан, 16 пъти за престъпления против собствеността и грабежи. Последно е изтърпял наказание от 4 години и 6 месеца лишаване от свобода, като е освободен от затвора на 28.10.2017 година. За настоящото му деяние законът предвижда лишаване от свобода за 3 до 15 години. Той е признал вината си в досъдебното производство, налице са и свидетелски показания, в това число и на пострадалата възрастна жена, която го е разпознала, каза пред съда прокурор Димитрова и допълни, че има реална опасност обвиняемият да се укрие или да извърши друго престъпление.

Адвокат Ганчо Димитров пледира пред съда за по-лека мярка за неотклонение или за лечение на неговия клиент, който е хероиново зависим. Юлиян Д. заяви, че иска да бъде лекуван, че не се чувства добре и съжалява за стореното. Определението на съда може да се обжалва пред Окръжен съд-Кюстендил.

 

Please follow and like us: