„Пирин” (Разлог) победи „Беласица” с дузпи и продължава в турнира за Купата на АФЛ

Стотина зрители изгледаха мача за Купата на АФЛ на стадион „Цар Самуил” в Петрич между отборите на „Беласица” и „Пирин” (Разлог). Наставниците и на двата тима Атанас Ласков и Христо Джоджов дадоха шанс на футболисти от резервната скамейка. Въпреки това тези, които бяха на терена, поднесоха добър футбол и се стараеха да отбележат гол. Вратарите Кирил Георгиев и Благой Стоянов в същото време не позволиха топката да навести мрежите зад тях. В същия момент и защитите на двата тима бяха добре подредени. Много нерви изразходва в този двубой Атанас Ласков, който правеше всичко възможно, променяйки в движение местата на футболистите от различни звена в отбора, но топката така и не навестяваше вратата зад вратаря Благой Стоянов – бивш страж на „Беласица”, сега в отбора на „Пирин” (Разлог). В първите пет минути след атака по левия фланг на Георги Спасов отборът на домакините имаше шанс за отбелязване на гол, но и в двата случая стражът на „Пирин” Благой Стоянов бе на висота. В 7-ата минута при бърза контраатака на гостите Милош Стоянов при центриране в наказателното поле на „Беласица” от воле насочи опасно кълбото, но Кирил Георгиев изби в корнер. Две поредни атаки чрез Георги Спасов и Кабранов – отново без успех срещу стража на гостите. До края на първата част Кабранов на два пъти от фаул извиси топката над изградената стена от гостите, но Благой Стоянов бе на мястото си. Силен шут на Димитър Мавродиев бе отразен с вещина от петричкия вратар Кирил Георгиев.
Последните пропуски за своите отбори направиха Иван Гюров от „Беласица” и Милош Стоянов от „Пирин”.

През втората част на срещата наставниците на двата тима извършиха поетапно смени с цел да се засили нападателната мощ. В 61-вата минута Кръстьо Пишев центрира в наказателното поле на домакините и там с глава Милош Стоянов не успя срещу вратаря Кирил Георгиев. Два изненадващи удара на Иван Марчев и Влади Кабранов не донесоха попадение зад Благой Стоянов. В 74-тата минута Кръстьо Пишев спря навреме устремилия се Жустино Мендес и макар и с фаул не позволи на сенегалеца да се озове срещу вратаря Благой Стоянов. Симеон Бояджиев спря навреме Петър Попадиин, преди да стреля, намиращ се в опасна близост срещу петричката врата. В 78-ата минута Милен Лефтеров умело насочи топката към свободния Петър Попадиин, който от 2 метра изпрати топката във вратаря на „Беласица”.
До края на срещата не се стигна до отбелязване на гол и при това положение съгласно регламента за определяне на краен победител се стигна до изпълнение на дузпи. По-точни от бялата точка бяха футболистите на „Пирин” (Разлог), които сгрешиха веднъж, а тези на „Беласица” – два пъти и така при краен резултат 4:3 отборът им продължава по пътя за Купата на АФЛ.
Този мач бе ръководен на ниво от главния съдия Георги Стоянов, асистиран от елитния Мирослав Максимов и Божидар Василев. Делегатът Венцислав Давидков оказа пълно съдействие на кореспондента на в. „Вяра” при отразяване на срещата.
След мача наставникът на „Пирин” (Разлог) Христо Джоджов сподели: „Победата щеше да приляга и на единия, и на другия отбор. Стана добър мач. Нулевото равенство бе реално в рамките на редовното време. Дузпите са рулетка и нас ни покри късметът, в резултат на което се стигна до победа. За нас истинският ще бъде в събота срещу „Балкан” (Ботевград) за първенството на ЮЗ трета лига, където ще търсим положителен резултат срещу един труден домакин”.
Старши треньорът на „Беласица” Атанас Ласков сподели: „Ние стояхме по-добре на терена. Имахме 7-8 чисти голови положения, но футболистите не бяха точни в последния пас. Три отлични фаула на Владимир Кабранов, като при единия топката беше уловена зад голлинията. Най-фрапиращият пропуск за нашия отбор беше 4 минути преди края на срещата, когато след многоходова комбинация Марти Таушанов не успя да отбележи гол и да донесе радост за всички нас. Вече мислим за мача в събота срещу „Перун” (Кресна) в събота на стадион „Цар Самуил”. Изтече наказанието на халфа Димитър Стоев. Ще подходим сериозно и отговорно и без подценяване на противника, за да може при пълно раздаване на терена на футболистите да постигнем победа”.