Кметът на община Благоевград д-р Атанас Камбитов бе отличен с приз в категория „Социална община“ в конкурса „Кмет на годината“, организиран от Портала на българските общини КМЕТА.БГ. Наградата бе връчена на официална церемония в НДК от Ваня Манoва.
„Благодаря за наградата! Всички ние строим ежедневно, строим детски градини, училища, спортни зали, плувни басейни, площади, улици, паркове, депа, пречиствателни станции. Правим го, за да подобряваме условията за живот в нашите общини! Това, което засяга обаче най-пряко най-уязвимата част от българското общество, а именно хората в нужда, е социалната политика. Тези хора имат нужда, различна от тази на всички останали. Радвам се, че оценихте целенасочената политика на община Благоевград в тази посока. Има за какво да получим наградата!
Ежегодно дофинансираме програмата „Личен асистент“, така че да обхванем абсолютно всички хора, които се нуждаят. Дългогодишна практика на общината е и да финансира на 100% двойките с репродуктивни проблеми, независимо от броя на опитите, независимо от възрастта.
Спортните бази са безплатни за клубовете. Гордеем се и с това, че първи в страната построихме 183 нови, напълно обзаведени социални жилища по ОП „Региони в растеж“. Това е много малка част от нещата, които правим.
Благодаря на премиера и на правителството за оказаната подкрепа! Благодаря и на Благоевград, обичам ви!“, каза в част от словото си кметът д-р Атанас Камбитов.