ФОЛКЛОРНИ ШЕВИЦИ УКРАСИХА УЛИЧНИ КАСЕТИ НА ЧЕЗ РАЗПРЕДЕЛЕНИЕ В СТОЛИЦАТА

Компанията предостави 30 свои съоръжения за изпълнение на уникален арт проект

ЧЕЗ Разпределение България предостави 30 свои електроразпределителни касети в центъра на столицата за изпълнение на проекта “Art4Diplomacy”, който обединява фолклорни мотиви от България и 30 държави с дипломатически мисии в страната.  Идеята за реализацията на проекта е на художничката Петя Илиева, която е популярна с картините си с български шевици и фолклорни елементи.

„Включихме се с удоволствие в инициативата. Опитът ни досега показва, че картините по уличните електроразпределителни касети не само помагат за съхранение на съоръженията ни в естетически вид много по-дълго време, като ги предпазват от  облепване и друга външна намеса, но превръщайки улиците в художествени галерии на открито, ние допринасяме за подобряване на градската среда. Отворени сме да се включим и в други подобни инициативи“, коментира Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЧЕЗ Разпределение България.

Компанията е с дългогодишни традиции в подобряване на градската среда чрез изрисуване на електроразпределителни касети. Досега, в рамките на различни проекти, са реализирали няколко подобни инициативи в Благоевград, Враца, Перник, както и по централните софийски улици.