Петър Паунов, Михаела Крумова и Иван Андонов са в топ 3 на листата за общински съветници на местна коалиция в Кюстендил

Областният координатор на ГЕРБ Виктор Янев, кметът Петър Паунов и председателят на ОбС Михаела Крумова внесоха документите за регистрация на кандидатите за кмет, общински съветници и кметове на кметства в община Кюстендил. Кандидат за кмет и водач на листата за общински съветници на местна коалиция ГЕРБ, СДС, ВМРО-БНД, ДБГ, ЗНС, Обединени земеделци е досегашният кмет Петър Паунов. На второ място е председателят на Общинския съвет и общински координатор на ГЕРБ Михаела Крумова, трети е председателят на читалище „Братство” Иван Андонов. В листата са и председателите на местните организации на съставните партии от коалицията: Анелия Любенова – на СДС, Георги Петров – на ВМРО-БНД, д-р Румен Гогов – на ДБГ, Асен Динчев – на ЗНС, Адела Димитрова – на Обединени земеделци, както и Борислава Иванова – представителят на НФСБ.

Листата е в състав от 37 души. Кандидати за общински съветници на местната коалиция са водещи лекари, педагози, културни дейци и представители на местния бизнес. Сред новите лица, които коалицията издига, са един от най-големите дарители и водещи работодатели – Бойко Недялков, управителите на общинските предприятия „Обреден дом“ – Камелия Асенова, и на „Ученическо хранене“ – Луиза Базовичка, зам.-председателят на Общинския съвет Ангел Ангелов, управителят на Областно пътно управление Юлия Божилова, председателят на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва Ясен Ангелов, директорът на Регионална дирекция „Социално подпомагане” Радостина Васева и доц. д-р Бойко Соколовски, официалният представител за Кюстендил на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ за обучение в степен бакалавър и магистър.

“Целите пред нас са да продължим развитието на Кюстендил, като не само в областта на културата и образованието, но и като един икономически център. През годините с екипите не сме имали пропуски, имаше градация. Трябваше да поставим основата. Основата бяха най-вече образованието, което се вижда, че е национален приоритет. След това инвестициите в културата, туристическата инфраструктура, в момента ръст на икономиката. Именно икономиката е акцентът. Очакванията ми действително са за един разумен избор. Оттук нататък каквото Бог каже и нашите съграждани”, каза кандидатът за 4-ти мандат за кмет Петър Паунов минути след регистрацията.