ГЕРБ регистрира кандидатите си за кметове и съветници в общините Сапарева баня и Бобошево

  • В община Бобошево кандидат за кмет на ГЕРБ е Асен Бошикьов

 

Местните структури на ГЕРБ регистрираха в Общинската избирателна комисия кандидатите за кметове и листите със съветници в общините Сапарева баня и Бобошево. Документите в ОИК в Сапарева баня входира председателят на ГЕРБ и кандидат за кмет втори мандат Калин Гелев. Той бе придружен от кандидат-кметовете Йордан Йорданов за с. Сапарево, Йордан Куйов за с. Овчарци и Мариана Доцина за Ресилово.

Водач на листата е Калин Гелев, следван от досегашния председател на ОбС-Сапарева баня Иван Куйов. Кандидати за съветници от ГЕРБ-Сапарева баня са още: предприемачът Николай Мертeкчийски, Калин Базиргянов – техник, земеделският производител Йордан Йовев, фармацевтите Мишел Виячева и Теодора Цветанова. Общинските съветници от изминалия мандат – предприемачът Христо Милтенов, инженерите Йордан Камджилов и Любен Кръстев, също са част от листата. В битката за местния вот ГЕРБ в Сапарева баня залага още на младия олимпиец, състезател по ски бягане Йордан Чучуганов, на финансовия консултант Евелина Гиздова и на Любомир Георгиев.

Асен Бошикьов

В община Бобошево кандидат за кмет на ГЕРБ е Асен Бошикьов. Той е 52-годишен, ръководи успешен частен бизнес, винаги е живял и работил в родното си място. „Приоритетно за мен е да използваме максимално потенциала, който има нашата община. Ще работя за нов облик и промяна; за перспективи пред младите, за да ги задържим да останат и да се развиват тук; за по-добър живот и спокойни старини за възрастните. Важно е и местната власт да бъде близо до хората и да чува техните проблеми“, посочи като част от своите приоритети Асен Бошикьов. Той ще бъде и водач на листата на политическата сила в Бобошево. Втори е местният лидер на ГЕРБ Даниела Стоянова, която бе председател на Общинския съвет през изминалия мандат. В листата влизат още хора с различни професии, компетенции и на различна възраст – Миглена Георгиева, Василка Граховска, Веселин Лахчев, Велислава Димитрова, Цветелина Младенова, Емилия Кочева, Йордан Бояджиев, Ицко Димитров и Радослав Шопски. В бобошевското село Блажиево кандидатът за кмет на ГЕРБ е Пламен Славов.