„Беласица” победи „Перун” с гол на сенегалеца Жустино Мендес

Отборите на „Беласица” и „Перун” (Кресна) се срещнаха в Петрич в мач от осмия кръг за първенството на ЮЗ трета лига. Отборът на гостите започна мача затворено на заден план, като напред разчиташе на контраатаки. Първата голова ситуация домакините проиграха в 8-ата минута след пропуск на Янислав Тусонджиев. В 11-ата минута Благой Наков озори вратаря на гостите Атанас Тъпагьозов. Две минути по-късно вратарят на „Беласица” Захари Димитров изпревари Иван Иванов, преди да насочи кълбото към мрежата му. На два пъти Атанас Карачоров бе изведен отдясно, но нямаше кой да отклони насочените топки към мрежата на гостите. В 23-тата минута след центриране отляво включилият се Вальо Костов от 2 метра не успя да огорчи стража на „Перун”. До края на полувремето вратарят на „Беласица” Захари Димитров се намеси навреме след страхотен шут на Благовест Ангелов и по веднъж пропуски направиха Марти Таушанов и Васил Божинов.
След почивката отборът на гостите се опитваше по-често да обсажда вратата на петричани. В 54-тата минута Божидар Станчев от гостите не успя отблизо с глава да простреля вратаря на домакините. При ответна атака на петричани Васил Божинов изскочи сам срещу вратаря на гостите, но изпрати кълбото в него. Четири минути по-късно след изпълнение на корнер Жустино Мендес не успя от няколко метра да открие резултата. В 69-ата минута феновете и футболистите на „Беласица” ликуваха. Тогава след центриране отдясно в наказателното поле на „Перун” сенегалецът Жустино Мендес отклони топката от 2 метра за 1:0. На два пъти Симеон Бояджиев показа вещина, след като в 80-ата минута спря устрема на Иван Георгиев, а в 86-ата – на Денис Ангелов в наказателното поле, преди нападателите на „Перун” да обстрелват отблизо Захари Димитров. В самия край на срещата Благой Наков с далечен шут опита да прехвърли излезлия напред вратар на гостите, но топката прелетя на сантиметри отляво в аут.

Мнения след срещата дадоха:

Атанас Ласков – треньор на „Беласица”, заяви: „През първата част на срещата надиграхме отбора на „Перун”, но на 7-8 пъти проиграхме чисти голови положения – от статични положения на 6 пъти и два пъти от игрови. Това внесе допълнителна доза напрежение. След почивката нашите футболисти търсеха начин за отбелязване на гол и да настъпи нужното спокойствие. Това дойде в 69-ата минута, когато след флангова атака и центриране на Костов Мендес отклони кълбото в мрежата и донесе радост на всички. Поздравявам всички наши футболисти за старанието и желанието за победа, но за жалост има и такива мачове, в които победата се постига трудно. Поздравявам и отбора на „Перун” -изграден от млади и перспективни момчет, които като понатрупат опит, със сигурност ще носят успехи на своите фенове”.

Атанас Николов – старши треньор на „Перун”, коментира: „На стадион „Цар Самуил” излязохме да спечелим минимум точка. През първото полувреме отборът на „Беласица” стоеше по-добре на терена и на няколко пъти можеха да ни отбележат гол. През второто полувреме на няколко пъти имахме шанс за отбелязване на гол, но не успяхме. Ако не беше тази глупост отзад, можеше и да завършим наравно с „Беласица”. Отборът на домакините е по-добър, но невинаги по-класният побеждава. За мен отбелязаният гол не беше реален, но главният съдия или не видя как се вкара, или пък си замълча. Все пак поздравявам футболистите на „Беласица” за победата”.