Peugeot представи концептуален офроуд кемпер

Peugeot Boxer 4×4 Concept ще отпразнува световната си премиера на Салона за автомобили за свободното време, който ще се състои в Льо Бурже от 28 септември до 6 октомври 2019 г. За новата си роля PEUGEOT BOXER е значително променен и разчупва стереотипа с комбинация от WANDERLUST GREEN, MINT, Alcantara в цвят GREVAL Grey и бял естествен минерал АРАГОНИТ. Наследник на PEUGEOT RIFTER 4×4 CONCEPT, той също е проектиран да преодолява всякакъв тип терени със задвижване на всички колела от DANGEL, специфични гуми и по-висок пътен просвет. За да осигури цялостно преживяване, неговата обитаема площ от 10 кв. м, създадена съвместно със специалистите BRAVIA MOBIL, е оборудвана да побере до 3-ма души дългосрочно. Нещо повече – той може да превози електрически планински велосипед PEUGEOT eM02 FS Powertube и канадско кану на рейките си на покрива.

Пълно потапяне в природата е постигнато благодарение на цвета на каросерията WANDERLUST GREEN. Този лъскав и перлен нюанс ви позволява да се слеете с природата. Свежи акценти в цвят MINT разнообразяват каросерията, а дискретни стикери в свят DARK CHROME на задната част на автомобила й придават изтънчен вид.

Новата предна решетка е изработена в настоящия стил на Марката с оребряване от блестящ CAST IRON, с по-изразена здравина на долната част на каросерията, в съзвучие със защитния протектор отпред и оформените раздувки на калниците.  Пропорциите на предната част хармонично преминават в  наклона на предното стъкло. Както винаги налице е и практичният аспект, като с особено внимание са преработени зоните за достъп до предното стъкло и до двигателя.

Връщането обратно до лагера през нощта ще бъде също толкова лесно, колкото през деня: пътят ви ще бъде осветен от 8 LED модула, заимствани от PEUGEOT 508 и вградени директно в каросерията над предното стъкло.

Kонструиран e на базата на PEUGEOT BOXER L3 с дължина от 6 м, която е оптимизирана така, че да предлага на авантюристите жилищна площ от 10 кв. м, идеално проектирана за 3-ма души.

Оборудвани са 4 отделни зони – кухня,  трапезария, зона за спане, баня, както и мястото на водача. Множеството места за съхранение на вещи ще ви позволят да вземете със себе си цялото оборудване, от което се нуждаете за екстремни спортове и за ежедневието!

Интериорът е решен в стил енергийна капсула с успокояващи светли тонове в контраст с екстериора. Дървените елементи стоплят атмосферата, а тапицерията и облицовката са разработени специално за този концептуален автомобил. Текстилна тапицерия в спортен стил е съчетана с Alcantara® в цвят GREVAL Grey, заимствана от новата тапицерия на PEUGEOT e-208 GT, 508 HYBRID GT, 508 SW HYBRID GT и 3008 HYBRID4, включително в паната на вратите. Лога BOXER в цвят MINT са добавени чрез специална  технология, използвана от големите текстилни марки, предпазните колани в цвят MINT също впечатляват. Декорът на дюзите за вентилация е решен също в този цвят.

Екологична ефективност и дълготрайност са в основата на PEUGEOT BOXER 4×4 CONCEPT. Материалите са избрани специално: масата, работният плот и мивката са изработени от АРАГОНИТ, бял естествен минерал, който съчетава твърдостта на естествения камък с красотата на керамиката, а целият под е изработен от 100% рециклирани и 100% рециклируеми материали! Използваната пластмаса включва 85% материали, добити от автомобилни резервоари, 10% от бутилки от мляко и 5% от бели опаковки (например от сапун). 50-те кг рециклирана пластмаса, вложена в производството на подовите покрития PEUGEOT BOXER 4×4 CONCEPT, спестява 75 кг CO2 в сравнение с изработените от стандартните пластмаси.

За да може да изследва природата с необходимия респект, PEUGEOT BOXER 4×4 CONCEPT възприема най-новите стандарти за контрол на замърсяването с FAP и SCR и отговаря на най-новите приложими стандарти Euro 6.

PEUGEOT BOXER 4×4 CONCEPT е много повече от израз на стил. Той трябва да бъде еднакво комфортен и върху различни видове терени и условия: чакъл, кал, сняг, каменисти пътища.

Трансмисията 4×4 от DANGEL разполага с вискосъединител и предна раздатъчна кутия. Тя се управлява чрез 3 бутона, разположени в обсега на водача от лявата страна на бордното табло. Налични са 3 режима на шофиране:

– режим 2WD за задвижване при нормално сцепление, за ежедневно шофиране

– режим 4WD, при който в случай на загуба на задвижването трансмисията изпраща мощност до задните колела

– режим Lock, при който се блокира задната ос; полезен при шофиране в екстремни условия

4 офроуд гуми усилват ефективността на задвижването на 4-те колела. PEUGEOT BOXER 4×4 CONCEPT е оборудван с офроуд гуми, осигурени от BF Goodrich. Те комбинират здравина, издръжливост, стил и отлично сцепление. Пътният просвет на PEUGEOT BOXER 4×4 CONCEPT е с 30 мм по-висок отпред и с 50 мм по-висок отзад, позволявайки му да преодолява повечето препятствия.

И най-стръмните склонове няма да ви спрат: двигателят BlueHDi 165 с 6-степенна механична скоростна кутия развива достатъчен въртящ момент от 370 Нм. За да гарантира безкрайни приключения, PEUGEOT BOXER 4×4 CONCEPT е оборудван с канадско кану, изработено от  орехово дърво в същия стил, което може да се съхранява на покривните рейки така, че да позволява отварянето на люковете. Изработената по поръчка странична стълба осигурява лесен достъп до покривните рейки, като запазва достъпа и до странично разположеното оборудване.

И накрая, PEUGEOT eM02 FS Powertube ATV ще поеме щафетата – това е електрически планински велосипед от най-новото поколение електрически велосипеди на PEUGEOT. Компактната батерия е вградена директно в рамката, така че стилът му е обтекаем и елегантен. Многофункционален, той е идеалният партньор за предизвикателни терени. Съхранява се отзад на PEUGEOT BOXER 4×4 CONCEPT, на специално предназначена за целта стойка върху теглича. Неговият цвят MINT е идентичен с цветните елементи на автомобила и  контрастира елегантно с матово черните врати.

Източник: autobild.bg