Фейслифт за джипката Nissan Patrol

Сегашният Nissan Patrol серия Y62 е на прага на десетгодишния си юбилей, но засега наследник не се вижда. Вместо него Нисан показа втори рестайлинг на машината.

Презентацията се състоя в Абу Даби, тъй като Близкият Изток стана основен пазар за модела. А и обновлението е направено според вкуса на местните клиенти.

Nissan Patrol е с напълно нова предница: променени са не само фаровете, радиаторната решетка и капака, но даже предните арки. Отзад измененията не са така сериозни, но и тук има нова пета врата, както и фарове с “бягащи” мигачи (за пръв път в автомобили на Нисан).

Основната метаморфоза в салона е новата централна конзола с голям сензорен екран, който функционално допълва “основният” тъчскрийн на медиасистемата (той не е променен), както при автомобилите Infiniti. От Нисан все пак са оставили аналогови бутони, които са разположени по периметъра на дисплея.

Технически Nissan Patrol не е променен. За избор както и преди има два бензинови двигателя – V6 4.0 (275 к.с.) и V8 5.6 (400 к.с.). Дизел няма и няма да има, тъй като на ключовите пазари може и без него.

 

Източник: autoclub.bg