Кюстендилецът Емил Миланов и Любомир Янакиев от Дупница станаха шампиони по тенис на маса за ветерани

Шампионите Емил Миланов и Любомир Янакиев

Изключителен успех постигнаха Емил Миланов от Кюстендил и Любомир Янакиев от Дупница, които станаха шампиони на двойки на 8-ото Държавно първенство в Пловдив. Двамата изиграха 8 безгрешни срещи в групата 40-50-годишни, а на финала се наложиха след здрава битка с 3:2 гейма над двойката от “Спартак” (Варна). “Изключително силен турнир с голям брой участници. Радвам се, че с Любо показахме невероятен синхрон и разбирателство и спечелихме. Беше много уморително, но успяхме. Освен златния медал спечелих и сребърен в отборната надпревара. Тъй като Кюстендил нямаме тим при ветераните, бях поканен да играя с момчетата от Пирдоп и се класирахме на второ място. Изиграните много срещи през тези три дни си оказаха влияние и в индивидуалната надпревара заех 5-о място, след като записах 6 победи. Доволен съм много”, каза Емил Миланов, който е и треньор на подрастващите в клуб “Кюстендил”.

Кюстендилецът с купата на победител

Миланов е част и от мъжкия отбор на спортен клуб по тенис на маса “Кюстендил”, който от този сезон ще участва в Група В, след като новосформираният кюстендилски тим играеше в по-долната дивизия – В1.

Отборът в състав Емил Въльовски, Емил Миланов, Людмил Георгиев, Пламен Лазаров и младата надежда Адриян Янков се класира на второ място в последния турнир в Гоце Делчев, което му бе достатъчно да спечели квота за по-горната група.