Двама пияни шофьори – Васил и Василен, с условни присъди от Районен съд-Кюстендил

Двама пияни шофьори признаха вината си и получиха наказания от Районен съд-Кюстендил „лишаване от свобода”, изпълнението на които се отлага с 3-годишен изпитателен срок. Съдът одобри сключените споразумения между прокуратурата, защитата на подсъдимите и подсъдимите.

Васил Д., на 41 години, се призна за виновен в това, че на 14 февруари на пътя за село Коняво е управлявал товарен автомобил с концентрация на алкохол в кръвта над 1,2 промила. Подсъдимият ще изтърпи наказание „4 месеца лишаване от свобода”, изпълнението на което се отлага за изпитателен срок от 3 години.

Подсъдимият Васил Д. ще изтърпи и наказание „лишаване от право да управлява моторно превозно средство за срок от 11 месеца”, считано от датата на отнемане на свидетелството за правоуправление – 14.02.2019 г.

Василен К., на 26 години, се призна за виновен в това, че на 07.09.2019 г. по „Лозенски път“ е управлявал лек автомобил с концентрация на алкохол в кръвта от 1,88 промила. Това е първо нарушение на водача. Съдът одобри наказание „лишаване от свобода” за 3 месеца, с изпитателен срок от 3 години. На подсъдимия се налага и наказание „лишаване от право да управлява МПС за срок от 10 месеца”.

По време на изпитателния срок спрямо обвиняемия ще бъдат прилагани възпитателни грижи от полицейски инспектор към РУ- Кюстендил по местоживеене.