3300 лв. събраха от благотворителна кулинарна изложба в Долна баня

  • Средствата ще бъдат дарени за лечението на двама нуждаещи се

 

Община Долна баня организира поредната благотворителна кулинарна изложба базар, като със събраните средства от продадените вкуснотии отново ще бъдат подпомогнати двама нуждаещи се от спешно лечение долнобанци.

На поканата на организаторите се отзоваха десетки долнобанци, съпричастни с болката на своите съграждани, като отрупаха с разнообразни вкуснотии масите в конферентната зала на новия спортен комплекс в рилския град.

След като присъстващите разгледаха подредените ястия, те бяха разпродадени, като всеки надлежно пусна в урната стойността на харесаното ястие.

Така в крайна сметка, след като тричленната комисия преброи събраните пари, отчете, че сумата от проведената благотворителна кулинарна изложба базар възлиза на 3 хиляди и 300 лева.

Организаторите от община Долна сърдечно благодариха на всички участници, съпричастни с болката и страданието на своите съграждани.

Сред присъстващите бяха временно изпълняващата длъжността кмет на община Долна баня Анелия Петрова, енорийският свещеник ставрофорен иконом Пламен Димитров и други.

Със свои събрани парични средства в благотворителната проява участваха членовете на пенсионерския клуб “Надежда” с председател Атанаска Лазарова и на Сдружението на хората с увреждания “Венетица” с председател инж. Светла Стоименова, колективите на Центъра за настаняване от семеен тип на деца без увреждания “Констанца Ляпчева” и Преходно жилище за деца, на Детската градина “Юрий Гагарин”.